Επιβεβαίωση της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής

Του Νικήτα Αποστόλου

 Ολοκληρωτική αποτυχία της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής αποκαλύπτεται από την μελέτη των στοιχείων της πρόσφατης ανακοίνωσης , της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με αυτήν, την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2013, η κεντρική διοίκηση παρουσίασε ταμειακό έλλειμμα ύψους 7,932 δις €, έναντι ελλείμματος 7,186 δις € την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Επομένως το ταμειακό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 10,38% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Περαιτέρω, την ίδια χρονική περίοδο τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού του κράτους μειώθηκαν στα 24,761 δις € , έναντι 25,990 δις € πέρυσι. Από την άλλη πλευρά, οι δαπάνες αυξήθηκαν στα 33,887 δις €, από 32,609 δις € την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Επομένως, αφού τα έσοδα μειώθηκαν, ενώ τα έξοδα αυξήθηκαν, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώθηκε σημαντικά.

Επειδή δε η ύφεση το 2013 θα είναι της τάξης του 5%, το ΑΕΠ θα μειωθεί ανάλογα και το έλλειμμα ως προς το ΑΕΠ, θα ξεπεράσει το 12%. Περαιτέρω εάν προσθέσει κανείς τα ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα διαπιστώσει ότι το δημόσιο χρέος θα πλησιάσει, εάν δεν ξεπεράσει, το 200% του ΑΕΠ (πάνω από 360 δις €).

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της Κυβέρνησης η οποία συνίσταται στην δουλική εκτέλεση των εντολών των δανειστών μας. Έτσι συνεχίζει την εγκληματική πολιτική που οδηγεί κατά χιλιάδες κάθε μήνα Έλληνες, στην ανεργία.

«Παροπλίζοντας τους » εκτός της διαδικασίας παραγωγής εθνικού προϊόντος, στοιβάζει όλο και περισσότερους πεινασμένους “στα αμπάρια ενός καραβιού, που πλέει ακυβέρνητο σε μία τρικυμισμένη θάλασσα”.

Επίσης με τα “χαράτσια” που έχει θεσμοθετήσει στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μας έχει καταστήσει όλους τους Έλληνες δουλοπάροικους των δανειστών μας.

Για αυτό το συν τελούμενο έγκλημα έχει πλήρη συνείδηση, όπως επίσης και του γεγονότος ότι με την πολιτική αυτή είναι σχεδόν βέβαιο ότι το “πλοίο” θα βουλιάξει.

Η εκτίμησή μου είναι ότι με αυτήν την πολιτική η Κυβέρνηση , σε συνδυασμό με την αναποτελεσματικότητα της, οδηγεί την Ελλάδα μας σε συνθήκες “γαλλικής επανάστασης”.

Νικήτας Αποστόλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: