Έρχεται σφαγή!

Του Κώστα Γιαννιώτη
Τελικά νίκησε το κόμμα της …… ‘’αποχής’’ !

Νίκησαν αυτοί που, καθισμένοι στις καφετέριες, κοίταζαν με περισσή χάρη και μαλάκυνση εγκεφαλική, όλους εμάς τους περίεργους που μιλούσαμε για πατρίδα, κινδύνους αφανισμού της χώρας μας και άλλα τέτοια περίεργα.

Νίκησαν αυτοί που βρέθηκαν αραχτοί στην ξαπλώστρα κραυγάζοντας επαναστατικά….. ‘’δεν πα να γαμηθούν κι αυτοί και οι εκλογές τους’’.

Κατάφεραν με την αποχή τους να τους….. ‘’εκδικηθούν’’!! Τους ξαναέκαναν κυβέρνηση! Ταυτόχρονα κατάφεραν να ισχυροποιήσουν ( σε ποσοστά ) τη ΧΑ και να χώσουν στη βουλή και το λεβέντη (!) που πριν λίγο καιρό τους αποκαλούσε ‘’ζώα’’, ‘’λιγούρηδες’’ κ.ά. εύηχα.

Νίκησαν λοιπόν αυτοί που έκαναν πράξη την αποχή, παρέα μ` αυτούς που ‘’τιμωρούν’’ ……. δια αντιπροσώπευσης !! (βλ. ΧΑ, λεβέντες κ.ά.) Μπορούν τώρα να πάνε ήσυχοι και χαρούμενοι για χαβαλέ και άραγμα. Να περιμένουν όμως το δικαστικό κλητήρα που θα φτάσει σύντομα στην πόρτα τους – μαζί με τα ΜΑΤ – ( αυτό το τελευταίο ας το τυπώσουν και ας το κρατήσουν σε μια γωνιά, να το θυμούνται) για να τους πετάξει στο δρόμο για ανεξόφλητα χρέη προς το δημόσιο ή τις τράπεζες.

Και μην ακούσω κανέναν απ` αυτούς να σκούξει αύριο, γιατί ακόμα κι αν έχει χειμωνιάσει, εγώ θα πάω, για χάρη τους, να την αράξω σε ξαπλώστρα, στην παραλία ! Έτσι ! Επιδεικτικά ! Να με βλέπουν !

Μιλώ γι` αυτούς που μου το δήλωσαν – και το έκαναν πράξη – ότι δεν θα ψηφίσουν.

Για όλους αυτούς που έχουν και πρόσωπο και όνομα. Για όλους αυτούς που αν πήγαιναν να ψηφίσουν, έστω και οι μισοί απ` αυτούς, τότε τα μνημονιακά κόμματα και όλα τα φασισταριά του κερατά, θα ψάχνονταν, ίσως, σήμερα για το στήσιμο κυβέρνησης! Αντίθετα, τώρα την έχουν ήδη έτοιμη και με την ευλογία του κάθε ηλίθιου της ξαπλώστρας.

Από αύριο, όλοι αυτοί οι χαβαλεδιάρηδες της φραπεδιάς και της ξαπλώστρας θα μάθουν τι θα πει ελληνική μυθολογία. Θα καταλάβουν ποιος ήταν ο Κρόνος που έτρωγε τα παιδιά του. Θα νιώσουν όχι στο πετσί αλλά μέχρι το κόκαλό τους τι θα πει 3ο μνημόνιο, και κυβέρνηση Τσίπρα με πρωθυπουργό τον Ολλανδό Μάαρτεν Φερβέι.

Θα καταλάβουν τι σημαίνει κατοχή. Δικό τους δημιούργημα είναι, αφού άφησαν το δρόμο ανοιχτό στα κομματόσκυλα και τους βολεμένους να ψηφίσουν γι` αυτούς, χωρίς αυτούς.

Όμως, για να μην κάψω και τα χλωρά μαζί με τα ξερά, θέλω να τονίσω πως αξίζει και επιβάλλεται να συνεχίσω τον αγώνα για όλους αυτούς με τους οποίους δέθηκα, μέσα στην προεκλογική πάλη, αλλά και πριν απ` αυτή.

Για όλους αυτούς τους έντιμους πολίτες που – σε αντίθεση με τους προηγούμενους – μας στήριξαν.

Γι` αυτούς τους τίμιους ανθρώπους που μας κοίταξαν και μας κοιτάζουν ίσια στα μάτια. Πρωτίστως όμως για την οικογένειά μου.

Γιατί ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη, κι εγώ δεν πρόκειται να γίνω λιποτάκτης στο όνομα των ηλιθίων, που πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Ούτε πρόκειται να σηκώσω λευκή σημαία. Αυτά ας τα κάνουν αυτοί που τα ξέρουν καλά ! Οι συριζαίοι με τον αρχηγό τους !

Μάλλον περάσαμε και το τελευταίο σκαλοπάτι ! Αρχίζουμε να προχωράμε στο ζόφο του πάτου του πηγαδιού ! Στο ζόφο της επίσημης κατοχής !

Στη διάρκεια της πρώτης ναζιστικής κατοχής, όποιος περνούσε από το στενό δρομάκι του σπιτιού του Κ. Παλαμά, έβλεπε ένα φως να ξεπροβάλλει μέσα από ένα παραθυράκι του σπιτιού. Ήταν το φως της κάμαρης που γράφονταν οι στίχοι που αχνοφώτιζαν την ψυχή των Ελλήνων, μέσα στο βαθύ σκοτάδι της κατοχικής νύχτας.

Ας κρατήσουμε στην καρδιά μας και το νου αυτό το φως ! Ας κρατήσουμε την πίστη στο δίκιο και την επικράτησή του! Είτε το θέλουν είτε όχι, το δίκιο αυτό τελικά θα επικρατήσει.

Ο κόσμος θα μας αναζητήσει και μάλιστα σύντομα. Αρκεί να είμαστε εκεί, στη θέση μας, ακλόνητοι !

Ο τροχός της ιστορίας, κυλούσε πάντα σε κακοτράχαλους δρόμους κι όχι σε …. ‘’ευρωπαϊκές λεωφόρους’’ !! Και για να κουνήσει θέλει ‘’μπράτσα’’ και μυαλό !

Ο πόλεμος, τώρα αρχίζει να αγριεύει !!

Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Έρχεται σφαγή!

Add yours

 1. Γ. Κασιμάτης: Οι εκλογές παραβιάζουν τη Δημοκρατία και υποσκάπτουν την Ελλάδα
  18.09.2015 | από Σύνταξη
  Γνωµες
  Δημοσίευση: Φύλλο 278 – 18-19/9/2015

  Ο Γιώργος Κασιμάτης, ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει με πάρα πολλούς τρόπους παρέμβει στα τεκταινόμενα της τελευταίας πενταετίας. Με καθαρό και ευθύ λόγο, έχει μιλήσει και αγωνίζεται για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας της χώρας και των δικαιωμάτων του λαού της που επλήγησαν. Παρακάτω δημοσιεύουμε μια δήλωση – παρέμβαση του για τις εκλογές της Κυριακής (αναρτήθηκε στο diktioellada.blogspot.gr)

  Οι εκλογές παραβιάζουν τη Δημοκρατία και υποσκάπτουν την Ελλάδα
  Η μόνη απάντηση του ελληνικού λαού είναι: Αποχή ή άκυρο και συσπείρωση για αγώνα!

  Του Γιώργου Κασιμάτη

  Οι εκλογές δε γίνονται γιατί υπήρχε κάποιος από τους λόγους λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, που ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Οι εκλογές μεθοδεύτηκαν και αποφασίστηκαν από τους δανειστές μας και από τη συνεργαζόμενη κυβέρνηση: για να ανατρέψουν στα μάτια των λαών της Ευρώπης το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο απάνθρωπο και παράνομο καθεστώς δανεισμού που επέβαλαν στη χώρα μας και για να «νομιμοποιήσουν» την απάνθρωπη και άνομη «συμφωνία» που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα.

  Σίγουρα, ούτε το ένα ούτε το άλλο δεν μπορούν να επιτύχουν. Το καθεστώς παραμένει παράνομο και απάνθρωπο, ο δανεισμός επαχθής, άνομος και άκυρος, η «συμφωνία» παραβιάζει και πάλι την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματα του ανθρώπου, ενώ το «όχι» του ελληνικού λαού στέκει ακλόνητο.

  Στον ψευδεπίγραφο προεκλογικό λόγο των πολιτικών κομμάτων εξουσίας της τελευταίας πενταετίας και των χειραγωγημένων κυρίαρχων ΜΜΕ και των υπηρετών τους δεν ακούστηκε ούτε λέξη για τα βασικά ζητήματα του καθεστώτος δανεισμού, το οποίο επιβλήθηκε παράνομα στην Ελλάδα, απομυζά συστηματικά τον εθνικό της πλούτο και την εθνική της οικονομία και εξαρθρώνει το ανεκτίμητο ζωντανό της κεφάλαιο, τη νεολαία, και ολόκληρο τον κοινωνικό της ιστό.

  Δεν ακούστηκε από τα κόμματα και τα ΜΜΕ εξουσίας ούτε λέξη -όπως δεν ακούστηκε ποτέ από την αρχή της πενταετίας- για τα βασικά ζητήματα της κρίσης, χωρίς την αντιμετώπιση των οποίων δεν μπορεί ούτε να αποτραπεί η επιβολή της απάνθρωπης «λιτότητας», της θανατηφόρας ανεργίας, της κοινωνικής ερήμωσης με τη φυγή των νέων, της καταστροφής της εθνικής οικονομίας, της εξάρθρωσης του μεσαίου χώρου και της εξαθλίωσης των ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, ούτε να γλιτώσει η Ελλάδα τον αργό θάνατο.

  Δεν ακούστηκε:

  – Ούτε λέξη για την πολιτική αντιμετώπισης του δανείου και του καθεστώτος δανεισμού (συμβατότητα με το Διεθνές Δίκαιο, τις Συνθήκες της Ε.Ε. και το Σύνταγμα) και για τα όπλα αντιμετώπισής τους.

  – Ούτε λέξη για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, για την πολιτική αξιοποίησής τους και την απελευθέρωση από το καθεστώς των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και του άνομου αντιπροσώπου τους, του ΤΑΙΠΕΔ.

  – Ούτε λέξη για την απελευθέρωση της οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας, την οποία εγγυάται το διεθνές δίκαιο και οι Συνθήκες της Ε.Ε., αλλά την έχει δεσμεύσει παράνομα το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής των δανειστών και των κερδοσκόπων.

  – Ούτε λέξη για το περιεχόμενο των βασικών δανειακών συμφωνιών, για το κύρος τους, για τη μΗ επικύρωσή τους σύμφωνα με το Σύνταγμα, για την κατάργηση των πρωτοφανών στην ιστορία όρων: της παραίτησης από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας και των άλλων εγγυήσεων του Διεθνούς Δικαίου, της καθολικής δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας, σημερινής και μελλοντικής, και της ολοκληρωτικής δέσμευσης της οικονομικής πολιτικής της Χώρας.

  – Ούτε λέξη για τις κατάφωρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των εγγυήσεων του ΟΗΕ και για την αποκατάστασή τους.

  – Ούτε λέξη για την αποκατάσταση της λειτουργίας της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της πρώτης λειτουργίας του πολιτεύματος, της νομοθετικής.

  – Ούτε λέξη για τα μεγάλα εθνικά θέματα, που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο επιβουλής τους εις βάρος του Ελληνισμού (ΑΟΖ, Κυπριακό, Σκοπιανό, Αιγαίου, Θράκης κ.ά.).

  – Ούτε λέξη για την απάντηση της Ελλάδας, αν η Ευρώπη επιμείνει να μας έχει υπόδουλους (Plan Β΄) ως κατακτητής: θα την παραδώσουν ως δούλη ή και αυτό είναι «μονόδρομος»;

  – Καμιά διευκρίνιση για το ποια Ευρώπη θέλουν: για την Ευρώπη του πολιτισμού, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που λαμπρύνουν την Iστορία της ή την Ευρώπη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που βαραίνουν το παρελθόν της.

  Επίσης, αποσιωπήθηκαν απολύτως από τα κόμματα και τα ΜΜΕ εξουσίας:

  – Η Προκαταρκτική Έκθεση της διεθνούς ομάδας υψηλού κύρους εμπειρογνωμόνων, της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, που συνέστησε η Βουλή των Ελλήνων, με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή κυρίας Σοφίας Σακοράφα και της προέδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, της μόνης ενεργού πολιτικού που με σαφήνεια το προβάλλει στον πολιτικό της λόγο.

  – Το Ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 13.3.2014, που ήταν κόλαφος για τους δανειστές και τις ελληνικές κυβερνήσεις.

  – Οι Εκθέσεις Οργανισμών του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των κοινωνικών δικαιωμάτων από το καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας.

  – Η πρόσφατη πρωτοβουλία του ΟΗΕ για το ζήτημα της νομιμότητας του δανείου της Ελλάδας, στη σχετική απόφαση της οποίας η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε επιδεικτικά να απόσχει, παραβιάζοντας κατάφωρα την ύπατη υποχρέωση που επιβάλλει το Σύνταγμα στο πρώτο άρθρο του: την υποχρέωση άσκησης όλων των λειτουργιών και εξουσιών υπέρ του Λαού.

  Όλα αυτά φανερώνουν την ηθελημένη παραπλάνηση του λαού από τα κόμματα εξουσίας και τα ΜΜΕ, με το να συζητούν και να αγωνίζονται δήθεν για τα καθημερινά προβλήματά του που προκαλεί η κρίση και όχι για τις πραγματικές αιτίες τους και για τον πραγματικό και αποτελεσματικό αγώνα που χρειάζεται η Ελλάδα για την αντιμετώπισή τους.

  Όλα αυτά καταδεικνύουν και τον πραγματικό σκοπό των σημερινών εκλογών: Ότι ο ύπατος θεσμός της λαϊκής κυριαρχίας, οι εθνικές εκλογές, χρησιμοποιείται καταχρηστικά και δόλια από την πολιτική ηγεσία και τους δανειστές, για να ανατρέψουν την ίδια την πραγματική θέληση του λαού που εξέφρασε το μεγαλειώδες «όχι».

  Γι’ αυτό η μόνη απάντηση του ελληνικού λαού είναι:

  Αποχή ή άκυρο και συσπείρωση για αγώνα!

  Κύθηρα, 16 Σεπτεμβρίου 2015

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: