Ο κ. Τσίπρας αναξιόπιστος !

epam_ioanninon-o-k.tsipras-anaksiopistos

Του Νικήτα Αποστόλου
Ο Νικήτας Αποστόλου είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Ιωαννίνων

ο κ. Πρωθυπουργός, με τις προγραμματικές του δηλώσεις, προσπάθησε να παραπλανήσει τον Ελληνικό Λαό, σε ότι αφορά το σοβαρό και ευαίσθητο θέμα του διορισμού των διοικήσεων των Τραπεζών.

Επιχείρησε σε ένα ζήτημα, που συγκινεί ιδιεταίρως τους αριστερούς πολίτες, να δείξει πως έχει δύναμη και εξουσία αληθινης κυβέρνησης και να αποκρίψει το πραγματικό γεγονός, ότι ηγείται μιας σκιώδους κυβερνήσεως, την στιγμή που πραγματική Κυβέρνηση είναι οι διαβόητοι θεσμοί και ουσιαστικό σύνταγμα της χώρας είναι το 3 Μνημόνιο.
Έτσι στο θέμα της αλλαγής διοικήσεων των τραπεζών ο κ. Τσίπρας είπε στη Βουλή, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις διατήρησαν τις διοικήσεις που οδήγησαν τις τράπεζες στην κατάρρευση και πλέον όσες τράπεζες χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση με χρήματα του δημοσίου θα έχουν το αντίστοιχο management.
Ανάλογες δηλώσεις περί αλλαγής διοικήσεων των τραπεζών είχε κάνει ο κ. Τσίπρας και κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Όμως, ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, προβλέπει ότι «οι τράπεζες θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυστηρά βάσει των αρχών της αγοράς χωρίς καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση» και «η ανεξαρτησία του ΤΧΣ θα είναι πλήρως σεβαστή «.

Ρητά το μνημόνιο προβλέπει για τις διοικήσεις των τραπεζών ότι: Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών θα διορίζονται χωρίς καμία κρατική παρέμβαση με βάση τη νομοθεσία της Ε.Ε. και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, λαμβάνοντας υπόψιν τους ειδικούς κανόνες για το ελληνικό ΤΧΣ αναφορικά με τα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων. Περαιτέρω πρέπει να σημειωθεί πως , αν στην επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση δεν επιτευχθεί μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτών στις τράπεζες, αυτές θα περάσουν στον έλεγχο του ESM.

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, πάντως, την αρμοδιότητα στην επιλογή διοικήσεων στις τράπεζες δεν την έχει η κυβέρνηση.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε και από το γεγονός αυτό, ότι το μέγεθος της αναξιοπιστίας του κ. “Πρωθυπουργού”, είναι τραγικά μεγάλο και ολέθριο για την πορεία της χώρας μας.

Νικήτας Αποστόλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: