Σκέψεις γύρω από τα αποτελέσματα της πολιτικής της Κυβέρνησης για τις αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών

Σκέψεις γύρω από τα αποτελέσματα της πολιτικής της Κυβέρνησης για τις αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών.
Του Νικήτα Αποστόλου

 

Υπόθεση: Έστω ότι ένας μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός (της διαπλοκής) από τους γνωστούς ότι χρωστάει σε μία τράπεζα 100 εκ. € , τα οποία δεν εξυπηρετεί, οπότε πρόκειται για κόκκινο δάνειο. Το κόκκινο αυτό δάνειο το πουλάει η τράπεζα σε ένα ξένο κερδοσκοπικό κεφάλαιο (distress fund), στο 20% της αξίας του – άρα στα 20 εκ. €.

Το κερδοσκοπικό κεφάλαιο πουλάει αμέσως μετά το δάνειο που αγόρασε έναντι 20 εκ. € πίσω στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, για 30 εκ. € – με 50% κέρδος δηλαδή, το οποίο είναι «ιδανικό » για μία διαδικασία μερικών ωρών ή ημερών. Έτσι ο σταθμός κερδίζει 100 εκ. – 30 εκ. = 70 εκ. €.
Στη συνέχεια το δημόσιο πουλάει με δημοπρασία τη μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές συχνότητες στον ίδιο σταθμό, έναντι 20 εκ. €. Το κανάλι πληρώνει με τα 70 εκ. € που εξοικονόμησε από το δάνειο του, οπότε το τελικό κέρδος του είναι 50 εκ. €. Φυσικά διαθέτει πλέον μία νόμιμη άδεια.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα παρουσιάζει στην κοινωνία ως επιτυχία το υψηλό τίμημα των 20 εκ. € και επί πλέον ότι με την πολιτική της καταπολέμησε τη διαπλοκή. Ο σταθμός, επειδή, αφενός θα έχει κερδίσει τελείως αεριτσίδικα 50 εκ. € μαζί με μία νόμιμη τηλεοπτική άδεια, αφετέρου θα έχει καταφέρει να κλείσουν κάποιοι ανταγωνιστές του μια και οι άδειες είναι μόνο 4, οπότε να αυξηθούν και τα διαφημιστικά του έσοδα, από «ευγνωμοσύνη» θα στηρίζει την κυβερνητική πολιτική. Βέβαια αυτό δεν θα είναι μια «κατηραμμένη» διαπλοκή!

Ο μεγάλος χαμένος; Όλοι εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι κεφαλαιοποιήσαμε τις τράπεζες με δικά μας δανεικά χρήματα, που θα πληρώσουν και τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για να μην κλείσουν από τις ζημίες των κόκκινων δανείων οι Τράπεζες .
Το κόστος για εμάς τους φορολογουμένους; Τα 80 εκ. € που έχασε η τράπεζα, πλην τα 20 εκ. € που εισέπραξε το δημόσιο – άρα 60 εκ. € για τον ένα σταθμό και επειδή οι σταθμοί είναι 4 και επειδή έχουν όλοι τους παρόμοιου ύψους δάνεια το συνολοικό κόστος γι΄εμάς τους πολίτες θα ανέλθει στα 240 εκ. €.

‘Ετσι και θα χρεωθούμε 240 εκ. € και την διαπλοκή θα θεσμοθετήσουμε και η Κυβέρνηση με αναίδεια θα ισχυρίζεται ότι τακτοποίησε το ζήτημα της αδειοδότησης των καναλιών.
Λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε έχεις ένα “όμορφο πολιτικό σύστημα αγγελικά πλασμένο”!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: