Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Του Νικήτα Αποστόλου

epamioanninon.wordpress.com-η-μεγαλη-ληστεια-του-λαου-για-τισ-τραπε-01

Με την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών ολοκληρώθηκε πραγματικά το μεγαλύτερο σκανδαλώδες οικονομικό έγκλημα και έχει τελεστεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο.
Η μεγάλη αυτή ληστεία έγινε ως εξής.

  1. Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, έδωσε το 2008, 28 δις € στις τράπεζες, σε μορφή ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου τριετούς διάρκειας, για να πάρουν οι τράπεζες δάνεια από την ΕΚΤ ζεστό χρήμα για να τα δώσουν στην πραγματική οικονομία με στεγαστικά δάνεια και δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εκείνες τα υπεξαίρεσαν. Και αυτά πέρασαν στον προϋπολογισμό του 2012 και τα πληρώνουμε εμείς όλοι οι φορολογούμενοι.

2. Μετά ήρθε ο ΓΑΠ και συνέχισε το έργο της ληστείας του Ελληνικού λαού, δίνοντας το 2010 και το 2011 άλλα 110 δις € στις Τράπεζες “για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας”, τα οποία επίσης υπεξαίρεσαν πέντε τραπεζίτες.

3.Την σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι Παπαδήμος και Βενιζέλος και έδωσαν άλλα 48 δις € τα οποία επίσης υπεξαίρεσαν 5 τραπεζίτες.

epamioanninon.wordpress.com-η-μεγαλη-ληστεια-του-λαου-για-τισ-τραπε-024. Ακολούθησε ο Σαμαράς, με άλλα 39 δις € και ολοκλήρωσε το έργο ο Τσίπρας με 25 δις €. Σύνολο 250 δις € στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.
Έτσι με αυτή τη σαδιστική για το λαό πολιτική οι πολίτες της χώρας μας έχουν καταχρεωθεί.
Με αυτή την …απλή διαδικασία έκδοσης αντισυνταγματικών νόμων!
Με τις υπογραφές πάντα των πολιτικών ηγετών μας και του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος που στο χρονικό αυτό διάστημα ήταν ο κ. Προβόπουλος!
Ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ότι σύμφωνα με την έκθεση που είχε συντάξει το 2009 ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις Μπομπ Τραα και ήταν αναρτημένη στον ιστότοπο του Ταμείου, η προοπτική του χρέους της Ελλάδας θα έφτανε πάνω από το 800% του ΑΕΠ το 2060.
Παραδέχθηκε δε , ότι όλοι ήξεραν για την έκθεση του ΔΝΤ, τόσο οι πολιτικοί, αλλά και η διεθνής κοινότητα.

  1. Σύμφωνα με τον Ισολογισμό Μαίου (2015) της Τραπέζης της Ελλάδος, οι υποχρεώσεις εντός του ευρωσυστήματος των Ελληνικών Τραπεζών ανέρχονταν σε 118,1 δις ευρώ. Δηλαδή το χρέος προς το ευρωσύστημα από άντληση ρευστότητας των τραπεζών είχε ξεπεράσει τα 100 δις ευρώ, ενώ στα τέλη του 2010 αυτές οι καθαρές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 87,1 δις ευρώ .
    Για την ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων τραπεζών τελικά χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 39 δις ευρώ το 2013 και το 2014.
  2. Αν και το πρώτο τετράμηνο του 2015 οι εγχώριες συστημικές τράπεζες εξέδωσαν, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, πάνω από 43,8 δις ευρώ σε ομολογιακά δάνεια, τον Μάρτιο του 2015 η καταθετική βάση των βρίσκετο στα 181,3 δις ευρώ. Συνυπολογίζοντας και τις υποχρεώσεις τους προς το ευρωσύστημα, το χρέος των εγχώριων τραπεζών είχε ξεπεράσει τα 158,8 δις ευρώ. Δηλαδή αισίως σχεδόν το 90% του ΑΕΠ.
    Έτσι οι εγχώριες τράπεζες βρέθηκαν στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης .
    Η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση ήταν το ποιό φρικιαστικό οικονομικό έγκλημα της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, που πέρασε στα μουλωχτά.

Είναι τρομακτική η κομπίνα που έστησαν οι τραπεζίτες, αλλά και οι… Ευρωπαίοι κερδοσκόποι.
Καθόρισαν αρχικά …μηδενικές τιμές για τις μετοχές των Τραπεζών: Ένα (1) λεπτό για κάθε μετοχή της Eurobank, δύο (2) λεπτά για κάθε μετοχή της Εθνικής, τέσσερα (4) λεπτά για κάθε μετοχή της Alpha Bank και …τρία δέκατα του λεπτού για κάθε μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς! Παρανοϊκό!

Δικαίωμα αγοράς δεν επιτρεπόταν στον καθένα να πάρει τα εκατομμύρια τις τραπεζικές μετοχές. Αυτό επιτρεπόταν μόνο στους «θεσμικούς» απατεώνες, τους γύπες. Περαιτέρω οι τραπεζίτες προχώρησαν και σε μείωση των μετοχών. Καθόρισαν ότι οι κάτοχοι παλιών μετοχών ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν 100 μετοχές της Πειραιώς και της Eurobank για να πάρουν 1 καινούρια, να δώσουν 50 παλιές μετοχές της Alpha Bank για 1 νέα και 15 μετοχές της Εθνικής για 1 νέα.
Έτσι συνετελέσθη η εξόντωση των μετόχων που υπήρχαν μέχρι τότε!

Λόγω των τιμών στις οποίες έγινε η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση της κυβέρνησης Τσίπρα, οι «παλιοί» μέτοχοι των τραπεζών έχασαν το εκπληκτικό ποσό των …32 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Μεταξύ αυτών η Εκκλησία της Ελλάδος και το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχασε τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε βάλει στις τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και.
Μόλις πέρυσι το καλοκαίρι, τον Ιούνιο του 2014, η συνολική χρηματιστηριακή αξία των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών ανερχόταν στο ποσό των 33,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Φέτος το Νοέμβριο όμως η ανακεφαλαιοποίησή τους έγινε σε τιμές που υποβίβασαν την αξία τους στο αβυσσαλέο ποσό των… 747 εκατομμυρίων (όχι δισεκατομμυρίων!) ευρώ.

Μιλάμε δηλαδή για έκπτωση προς τους κερδοσκόπους της τάξης του… 97,8!!!
Μετά την ανακεφαλαιοποίηση, η τιμή των μετοχών τους έχει καταβαραθρωθεί. Της Alpha Bank κατά 98,99% , Της Εθνικής κατά 99,98%, της Πειραιώς κατά 99,99% και της Eurobank κατά 99,99%!!!

Μετά από όλα τα ανωτέρω η σκέψη μου πηγαίνει προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ως το κορυφαίο αρμόδιο όργανο της κατά το Σύνταγμα ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, για να της επισημάνω της εξής:
Όλα αυτά που περιγράφηκαν παραπάνω είναι κακουργήματα κυρία Γκουτζαμάνη σε βάρος του Ελληνικού Λαού και της παρούσης και των μελλοντικών γενναιών του και ήδη έπρεπε να σας είχαν ερεθίσει το περί δικαίου αίσθημά σας ως Ελληνίδας πολίτισσας .

Οι διατάξεις των Νόμων που κύρωσαν όλες της ανωτέρω πράξεις είναι αντισυνταγματικές και αυτό δεν το ισχυρίζομαι εγώ, ένας απλός πολίτης, το αποδεικνύει στα κείμενά του και ο καθηγητής κ. Κασιμάτης και ο συνταξιούχος σήμερα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Νικόπουλος στο βιβλίο που εξέδωσε με τον τίτλο “ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ … ΣΥΝΤΑΓΜΑ”.

Πάρτε ως παράδειγμα τον Στασινόπουλο, που, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε την εποχή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, ότι συντακτική πράξη ήταν παράνομη επειδή ήταν αντίθετη στις γενικές αρχές του δικαίου και ακύρωσε πράξεις της δικτατορικής κυβέρνησης .
Σκεφθείτε ότι ο σεβασμός στο Σύνταγμα αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων μας, ότι είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων των Ελλήνων πολιτών η προστασία του Συντάγματος σε περίπτωση κινδύνου κατάλυσής του.
Κατάλυση του Συντάγματος έχουμε και όταν εξακολουθητικώς και εξ συστήματος με πνεύμα καταφρονητικό προς το ίδιο το Σύνταγμα και δηλωτικό σταθερής βουλήσεως γενικώς μη τηρήσεώς του , παραβιάζονται διατάξεις του. Τα όσα ανωτέρω περιγράφηκαν, αυτό αποδεικνύουν.

Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τις παραλήψεις μας, το ίδιο και εσείς κ. Εισαγγελεύ.

Ο Νικήτας Αποστόλου είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Ιωαννίνων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: