Η παγίδα της «άμεσης δημοκρατίας» και το Ε.ΠΑ.Μ. – Ιωσήφ Λουκέρης – Ε.ΠΑ.Μ. Κεφαλονιάς

Η παγίδα της «άμεσης δημοκρατίας» και το Ε.ΠΑ.Μ. – Ιωσήφ Λουκέρης – Ε.ΠΑ.Μ. Κεφαλονιάς

Η παγίδα, για πολλά χρόνια τεχνικά και «ανεπαισθήτως» αναπτυσσόμενη, έκλεισε κατά το «κίνημα της πλατείας» την περίοδο 2011-2012. Ο ελληνικός λαός, οργισμένος κατά της  συγκεκριμένης πολιτικής υποτέλειας,  που τουλάχιστον για έναν αιώνα ασκείται στην Χώρα μας και που τότε φάνηκε σε όλο το «μεγαλείο» της, δεν είχε μπροστά του εκείνη την εποχή, «της πλατείας», κάποια οργανωμένη  πρόταση ανάκτησης της κυριαρχίας του και της αξιοπρέπειάς του. Εύκολα, λοιπόν, εγκλωβίστηκε στην τυφλή αγανάκτηση, στην εκτονωτική διαμαρτυρία, χωρίς καμία προοπτική, χωρίς καμία ουσία.

Η νοοτροπία που κανάλια και πολιτικοί του εμφύσησαν συνοψίζεται στην φράση:«βρίστε μας, μουντζώστε μας, γιαουρτώστε μας, κάψτε το μπ….. την βουλή, αλλά κρατήστε μας στην εξουσία».  Έτσι, φτάσαμε στο παράλογο της 17ης Ιουνίου 2012, όταν οι Έλληνες πολίτες έφεραν χέρι – χέρι στην κυβέρνηση εκείνους που για έναν χρόνο προπηλάκιζαν. Στο παράλογο που αποτελεί την βάση για όσα επαίσχυντα ζούμε και πράττουμε εναντίον μας ως λαός μέχρι και σήμερα.

Όμως, κάθε παραλογισμός για να επικρατήσει, κάθε παγίδα για να στηθεί, απαιτεί ένα τέχνασμα αντιπερισπασμού, έναν τρόπο να αποσπαστεί η προσοχή του θύματος. Και το τέχνασμα βρέθηκε, ουσιαστικά ήταν έτοιμο από καιρό : Ήταν το ιδεολόγημα της «άμεσης δημοκρατίας». Ο «αμεσοδημοκράτης» Έλληνας μπορεί πλέον χωρίς καμία τύψη να απέχει από τις εκλογές ή να ψηφίζει ό,τι  του υποβάλλει ο φόβος του ή το στενό ατομικό του «συμφέρον», δηλώνοντας απλά «αγανακτισμένος» με την πολιτική υπό κάθε έννοια, αρκεί να απεραντολογεί σε «αυθόρμητες λαϊκές συνελεύσεις» ή να μετέχει σε «ακομμάτιστα κινήματα πολιτών», άντε και σε κάποιες «ακτιβιστικές δράσεις» υπό τηλεοπτική κάλυψη βεβαίως.

Με τα μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μας τείχη της «αμεσοδημοκρατίας», ελάχιστοι δόλια, οι πολλοί λόγω πλάνης, παίζουμε το παιχνίδι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κρατούντος στην Χώρα μας εθελόδουλου συστήματος, που θέλουν τους λαούς απολίτικες μάζες και τα Εθνικά Κράτη διαλυμένα, με κοινοβούλια στην πραγματικότητα διορισμένα και όχι εκλεγμένα. Αφηνόμαστε σε κάθε εκλογές στην ύπνωση της τηλεόρασης εκλέγοντας Τσίπρες, Μητσοτάκηδες, Λεβέντηδες, Ποτάμια, Κουτσούμπες, Φώφηδες και Κασιδιάρηδες, χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ.

Και το Ε.ΠΑ.Μ.; Τι ρόλο έχει το Ε.ΠΑ.Μ., ένα κόμμα που ξεκίνησε από τις «πλατείες των αγανακτισμένων»,  μέσα σε όλον αυτόν  τον παγιδευτικό παραλογισμό;

Είναι απλή η απάντηση: Το Ε.ΠΑ.Μ. ήταν και είναι αυτό το κίνημα που, όταν η παγίδα έκλεινε γύρω από την «πλατεία», είχε τη νηφαλιότητα και την γενναιότητα να μείνει, μόνο αυτό, απ’ έξω. Ήταν και είναι το κίνημα, που όταν οι υπόλοιποι έλπιζαν σε γενικές, αόριστες και κατευθυνόμενες ψευδοεπαναστάσεις, υπέβαλε πρόταση πολιτική, οργανωμένη και ρηξικέλευθη. Μια πρόταση επαναστατική μεν, αλλά που προχωράει σκαλί – σκαλί, αρχίζοντας με την προσπάθεια εισόδου στο ρημαγμένο και απαξιωμένο από τους πάντες κοινοβούλιό μας, για την ανόρθωση και ριζοσπαστικοποίησή του. Πρόταση που τίθεται ενώπιον των ελλήνων πολιτών με ευθύτητα και εντιμότητα, φέροντάς τους προ των ευθυνών τους απέναντι στην Πατρίδα, την ιερή στιγμή της ψηφοφορίας, την τόσο απαξιωμένη και αυτή.

Με μία τέτοια πολιτική θέση, το Ε.ΠΑ.Μ. είναι φυσικό να αγνοείται τεχνηέντως και να πολεμείται παντοιοτρόπως από το σύστημα της τηλεδικτατορίας και της ευρωδουλίας που μας εξουσιάζει.

Συνεπώς, θέλει υπομονή, επιμονή και εμμονή στις θέσεις μας η πάλη που έχουμε αναλάβει. Μια και πιάσαμε τον Καβάφη, το Ε.ΠΑ.Μ. ώρισε και φυλάγει Θερμοπύλες. Πρέπει να φανούμε  ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του γενναίος ή εις μικρόν γενναίος. Πάνω απ’ όλα πρέπει να νικήσουμε τον κακό μας εαυτό («π’ ανάθεμά τονε» που λέει κι ο Καζάκης). Και πριν απ’ όλα, καιρός είναι να αναρωτηθούν κάποιοι από εμάς, με το χέρι στην καρδιά, μήπως έχουν πέσει στην παγίδα του ιδεολογήματος της «αμεσοδημοκρατίας».

Ληξούρι, 11/6/2016

Ιωσήφ Λουκέρης του Βασιλείου, μέλος πυρήνα Ε.ΠΑ.Μ. Κεφαλονιάς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: