Στα χαρακώματα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Στα χαρακώματα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Να τινάξουν στον αέρα την τουριστική σεζόν, προχωρώντας σε απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και με τα ξενοδοχεία γεμάτα, απειλούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, που μιλούν για μισθούς πείνας και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης. Παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ελλάδας, ο οποίος βρέθηκε στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε περιφερειακή σύσκεψη του κλάδου, όπου τέθηκε το θέμα των συμβάσεων εργασίας που στο Ηράκλειο δεν υπογράφηκαν ποτέ.

Όπως επισημάνθηκε, το παράδειγμα των ξενοδόχων που διέλυσαν την Ένωσή τους για να μην υπογραφεί σύμβαση λειτουργεί ως παράδειγμα και σε άλλες περιοχές, με τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους. Επί παραδείγματι στο νομό Λασιθίου, όπως ειπώθηκε, δε λείπουν τα φαινόμενα εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με τη «μαύρη» εργασία να δίνει και να παίρνει λόγω και της αδιαφορίας της Πολιτείας και της ανεπάρκειας των ελεγκτικών μηχανισμών, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στην Επιθεώρηση Εργασίας αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Συνέπεια όλων αυτών είναι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού να αναγκάζονται, όπως λένε, να δουλεύουν με 400 ευρώ για υπερωριακή εργασία που ξεπερνά τις 12 ώρες ημερησίως. Και όλα αυτά χωρίς ρεπό και υπό το φόβο της απόλυσης. Την ίδια στιγμή, ακόμα και στις περιοχές που υπογράφηκαν συμβάσεις, οι συνθήκες, όπως επισημάνθηκε, δε διαφέρουν και πολύ και φυσικά σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει καλύτερες, αφού δε λείπουν οι περιπτώσεις ξενοδόχων που, με στόχο το κέρδος, δημιουργούν στις επιχειρήσεις τους συνθήκες δουλείας για τους εργαζόμενους.

Ειδήσεις από το Ε.ΠΑ.Μ.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s