Ολική καθίζηση στην οικοδομή… Μόλις 32 άδειες σε ένα μήνα για όλη την Ήπειρο

Ολική καθίζηση στην οικοδομή… Μόλις 32 άδειες σε ένα μήνα για όλη την Ήπειρο

oikodomos16

Ολική καθίζηση υπέστη ο οικοδομικός τομέας, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που αφορούν στη δραστηριότητα του Μαρτίου.

Και μπορεί οι δηλώσεις για την ανάπτυξη που για μία ακόμη φορά, την πολλοστή τα τελευταία χρόνια, έρχεται, να περισσεύουν, ωστόσο όλα τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας δείχνουν ότι η χώρα βυθίζεται στην ύφεση.

«Αν δεν δείτε οικοδομή να χτίζεται μην περιμένετε καλύτερες μέρες», λένε παράγοντες της αγοράς, που μπορεί να μην έχουν μάστερ στα οικονομικά ξέρουν όμως την κατάσταση καλύτερα από πολλούς άλλους..

Και οικοδομή να χτίζεται δύσκολα θα εντοπίσει κάποιος. Δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά αποτυπώνεται στους σκληρούς αριθμούς.

Μέσα σε έναν ολόκληρο μήνα, τον Μάρτιο, σε ολόκληρη την Ήπειρο, εκδόθηκαν μόλις 32 οικοδομικές άδειες, που καλύπτουν όλο το εύρος της οικοδομικής δραστηριότητας, δηλαδή ανέγερση, επέκταση, κατεδάφιση.

Η πτώση, με βάση τα τετραγωνικά, σε σύγκριση με τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, αγγίζει το 51%!!!

Η πλήρης κατάρρευση λοιπόν ενός κλάδου, ο οποίος τροφοδοτεί δεκάδες άλλα επαγγέλματα.

Σε επίπεδο χώρας, η μείωση που καταγράφηκε στην ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα τον Μάρτιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ανέρχεται στο 34,8%.

Ειδικότερα, οι εκδοθείσες άδειες της ιδιωτικής οικοδοµικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθαν σε 1.067 οικοδοµικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 173,4 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 686,7 χιλιάδες m3 όγκου.

Παρουσιάστηκε µείωση κατά 11,6% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών, κατά 28,6% στην επιφάνεια και κατά 34,8% στον όγκο, σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2015.

Το α΄ τρίμηνο εφέτος, η ιδιωτική οικοδοµική δραστηριότητα εµφανίζει µείωση κατά 14% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών, κατά 19,7% στην επιφάνεια και κατά 11,9% στον όγκο, σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2015.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s