Δήλωση του ΕΠΑΜ για το ΔΝΤ, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ελλάδα του ΓΓ του ΟΗΕ

Δήλωση του ΕΠΑΜ για το ΔΝΤ, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ελλάδα του ΓΓ του ΟΗΕ

logo-epam-neo

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κου Μπαν-Κι- Μουν στην Ελλάδα. Με την ευκαιρία αυτή, το ΕΠΑΜ υπενθυμίζει ότι το ΔΝΤ αποτελεί έναν εξειδικευμένο οργανισμό του ΟΗΕ, που οφείλει, μεταξύ άλλων, να σέβεται και την οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, καθώς και όλες τις άλλες διεθνείς συμβάσεις περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δυστυχώς, οι δράσεις του ΔΝΤ στην Ελλάδα και τα μέτρα λιτότητος που της έχουν επιβληθεί, έχουν οδηγήσει σε σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού. Ειδικώτερα, με τα επιβληθέντα από το 2010 μέτρα, έχει παραβιασθεί, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση, στην υγεία, στην παιδεία, στην κατοίκια, στην ελευθερία έκφρασης κλπ.

Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων του ΟΗΕ, κος Χουαν Παμπλο Μποχοσλάβσκι, στην από 29.2.16 έκθεση του προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, επιβεβαιώνει αυτές και άλλες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΕΠΑΜ καλεί τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, ως επικεφαλής του Οργανισμού και έχοντας την ευθύνη που του δίνει το αξίωμα αυτό, να παρέμβει άμεσα στο ΔΝΤ, καλώντας την ηγεσία του να παύσει να παραβιάζει τόσο απροκάλυπτα τα ανθρώπινα διαιώματα του ελληνικού λαού και να συμμορφωθεί με τις διατάξεις της Οικουμενικής Διακήρυξης και τις διεθνείς συμβάσεις περί προστασίας των ανθρωπίνων διαιωμάτων.

logo-epam-politikh-grammateia-a4

Αθήνα 14 Ιουνίου 2016

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s