Στα ίχνη της εγκληματικής σπείρας που εκβιάζει τον «Βασιλιά» του μεταλλικού νερού της βιομηχανίας «ΖΑΓΟΡΙ»

Στα ίχνη της εγκληματικής σπείρας που εκβιάζει τον «Βασιλιά» του μεταλλικού νερού της βιομηχανίας «ΖΑΓΟΡΙ»

Στα ίχνη εγκληματικής σπείρας που εκβιάζει Έλληνες επιχειρηματίες, χρησιμοποιώντας μεθόδους μαφίας, βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, μετά την απειλή που δέχτηκε στη Γλυφάδα ο βιομήχανος Βασίλης Χήτος, με σαφή υπονοούμενα για απαγωγή αλλά κυρίως βομβιστική ενέργεια ή δολιοφθορά στο ιδιωτικό του ελικόπτερο που πιλοτάρει ο ίδιος. Η εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ΕΥΠ, κρίθηκε επιβεβλημένη με εισαγγελική παραγγελία, στην έρευνα που ανέλαβαν ήδη αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, μετά την εμπρηστική ενέργεια στην Γλυφάδα σε βάρος του Γιαννιώτη επιχειρηματία Βασίλη Χήτου, του αποκαλούμενου και «Βασιλιά» του μεταλλικού νερού της βιομηχανίας «ΖΑΓΟΡΙ».Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τα ξημερώματα της 26.5.2016 όταν το τζίπ, μάρκας Ηummer , που ήταν σταθμευμένο μπροστά από την οικία του Βασίλη Χήτου στην Γλυφάδα τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Μάλιστα το Ηummer βρισκόταν κάτω από το παιδικό δωμάτιο του μόλις δυο μηνών γιού του επιχειρηματία και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Freddo» οι ίδιοι οι δράστες που γνώριζαν αυτήν τη λεπτομέρεια τηλεφώνησαν στην πυροσβεστική υπηρεσία πριν βάλουν την φωτιά.Αυτή η εμπρηστική ενέργεια ήρθε να προστεθεί ένα περιστατικό που ο Βασίλης Χήτος είχε θεωρήσει αρχικά τυχαίο. Στις 23.3.2016 από το ίδιο σημείο εκλάπη το δεύτερο τζιπ που διέθετε, μάρκας Range Rover. Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε ο ίδιος στο κινητό του τηλέφωνο και ενώ περαπατούσε με την Βραζιλιάνα σύζυγό του Κάρολ ντε Σόουζα σε πεζόδρομο της Γλυφάδας κάνοντας βόλτα με τον νεογέννητο υιό στο καροτσάκι. Στις 5. 6. 2016 και στις 20.30 μ.μ. , δέχτηκε κλήση με απόκρυψη του αριθμού στο 695569… κινητό του τηλέφωνό. Οταν ανυποψίαστος απάντησε στην κλήση αυτή από την άλλη άκρη της γραμμής δέχτηκα σοβαρότατες απειλές και συγκεκριμένα : “Ξέρουμε που έχει σταθμευμένο το ελικόπτερο σου[υπέδειξαν ακριβώς το σημείο σε ελικοδρόμιο της Αττικής] και θα δεις τι θα πάθεις …“. Ο ίδιος με αναφορά του που είναι στη διάθεση της εφημερίδας κατέφυγε στις διωκτικές αρχές και εξιστορώντας τα περιστατικά αναλυτικά αναφέρει ότι: «Κατά το τελευταίο τρίμηνο υπήρξα θύμα σοβαρών και αλλεπάλληλων εγκληματικών ενεργειών που αρχικά στρέφονταν κατά περιουσιακών μου αγαθών, τα οποία είτε εκλάπησαν είτε καταστράφηκαν . Εσχάτως , και σε συνέχεια των προαναφερομένων εγκληματικών ενεργειών σε βάρος μου , δέχτηκα και σοβαρότατες απειλές από άγνωστο πρόσωπο , στρεφόμενες κατά της ζωής μου και κατά της ζωής και σωματικής ακεραιότητας των μελών της οικογενείας μου , που δικαιολογημένα μας προκαλούν τρόμο και μεγάλη ανησυχία. Είναι ενέργειες που μου προκάλεσαν τρόμο και ανησυχία για τη ζωή μου και τη ζωή , υγεία και προσωπική ελευθερία των μελών της οικογένειάς μου και ταυτόχρονα αποδεικνύουν την ύπαρξη οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου που εξυφαίνεται και υλοποιείται σε βάρος μου και σε βάρος της οικογένειάς μου, το οποίο , σύμφωνα με τις παραπάνω απειλές θα έχει και ΣΥΝΕΧΕΙΑ» .
Και ο Γιαννιώτης βιομήχανος συνεχίζει λέγοντας ότι:
«Από το είδος , την κλιμάκωση , τη συχνότητα , το είδος και την ένταση των εγκληματικών ενεργειών, προκύπτει ότι εγώ και η οικογένειά μου αποτελούμε ιδιαίτερα ευπαθή στόχο εγκληματικών ενεργειών και έχουμε τόσο εμείς όσο και τα περιουσιακά μας αγαθά ανάγκη φύλαξης, πέραν των μέτρων ασφαλείας που ήδη έχω λάβει».

Ποιος είναι;
Ο Βασίλης Χήτος μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την επωνυμία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ που, εκτος των άλλων , παράγει και το φυσικό μεταλλικό νερό με την ονομασία ΖΑΓΟΡΙ και ειδικότερα είναι ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. αυτής. Ο πατέρας του Κώστας με τον αδελφό του Άλκη, υπήρξαν οι συντελεστές του θαύματος που έχει πετύχει η περιφερειακή αυτή εταιρεία, που είναι πρώτη σε πωλήσεις του προϊόντος της στην Ελλάδα και έχει παρουσία σε 13 άλλες χώρες του εξωτερικού και στις πέντε ( 5 ) ηπείρους της υφηλίου, που έχει πετύχει αμέτρητες διακρίσεις, που απασχολεί εκατοντάδες εργαζομένους, που παρουσιάζει μηδενικό δανεισμό, που είναι από τις πιο κερδοφόρες και τις πιο αξιόλογες στην Ελλάδα, παρά την κρίση και την ύφεση που μαστίζει την χώρα μας για έκτη συνεχή χρονιά. Τα τελευταία είκοσι και πλέον συναπτά έτη, αυτή η επαγγελματική δραστηριότητα είναι ταυτισμένη με την Χήτος Α.Β.Ε.Ε.
Επί των ημερών του Βασίλη όμως η εταιρία κατάφερε να διακριθεί σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο για την ποιότητα των προϊόντων της και για την αυξημένη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης. Αξίζει να σημειωθεί, πέραν των άλλων , ότι στα πλαίσια αυτής της κοινωνικής της ευθύνης, η Χήτος Α.Β.Ε.Ε στην εξαετία της ελληνικής κρίσης δεν προέβη σε απολύσεις προσωπικού ή σε μειώσεις μισθών παίρνοντας την στρατηγική απόφαση της ‘απορρόφησης’ των όποιων οικονομικών απωλειών. Πέραν αυτών η εταιρία στήριξε εμπράκτως και το έργο της Action Aid [ιδυρής η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη], προβαίνοντας σε συνεργασία με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, αφορώσα στην υλοποίηση του προγράμματος «Παροχή καθαρού, πόσιμου νερού στην περιοχή Γιουσίγκου της Κένυας » με την εκ μέρους της εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του προγράμματος υδροδότησης στην κοινότητα Γιουσίγκου, και τη δημιουργία επαρκούς δικτύου ύδρευσης για την παροχή καθαρού, πόσιμου νερού γιά τα χωριά της κοινότητας αυτής κ.τ.λ.
Μέχρι πρόσφατα ο Βασίλης Χήτος ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στο διευρυμένο Δήμο Ιωαννιτών ενώ είχε εκλεγεί στις δημοτικές εκλογές του 2010 και πρώτος των πρώτων στις δημοτικές εκλογές του 2014, γεγονός που αντανακλά την αναγνώριση και την εκτίμηση που τρέφουν προς το πρόσωπό του οι εκεί συμπολίτες του. Από την ιδιότητά του αυτή όμως παραιτήθηκε, λόγω της μόνιμης εγκατάστασής μου στην Αθήνα τα τελευταία δυο χρόνια.
Ως κάτοχος διπλώματος πλοήγησης αεροσκαφών και ελικοπτέρων και ιδιοκτήτης ενός ελικοπτέρου ( και παλαιότερα ως ιδιοκτήτης ενός μονοκινητήριου αεροσκάφους ), ο βιομήχανος είχε δυστυχώς την «τύχη» να συνδράμει, σε πολλές φορές και πάντοτε εθελοντικά και ιδίοις εξόδοις , στη διερεύνηση θλιβερών περιστατικών και ενδεικτικά :

  1. Το καλοκαίρι του 2005, όταν μαίνονταν καταστροφικές φωτιές στα βόρεια του Νομού Ιωαννίνων , στον ορεινό όγκο της Πίνδου, πέταξε με δικό του αεροσκάφος στη Νότια Ιταλία, πραγματοποιώντας νυχτερινή πτήση, προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ανταλλακτικά για πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair, που λόγω βλάβης ήταν ακινητοποιημένο στο έδαφος και δεν επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς. Η ενέργειά αυτή είχε σαν αποτέλεσμα, την επιδιόρθωση του πυροσβεστικού αεροσκάφους που το επόμενο πρωϊνό ξεκίνησε και πάλι την κατάσβεση της φωτιάς, με αποτέλεσμα να σωθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή χωριά και οικισμοί στην περιοχή της Κόνιτσας, από την πύρινη λαίλαπα, που τα πλησίαζε και τα απειλούσε με ολοκληρωτική καταστροφή.
  2. Τον Αύγουστο του 2012, επί διήμερο με ελικόπτερο ιδιοκτησίας του πετούσα μέσα σε χαράδρες και απόκρημνες πλαγιές στο όρος Γκορίλα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, προκειμένου να εντοπίσει έναν βοσκό 72 ετών που αγνοούνταν και αναζητούνταν από τους συγγενείς του. Στην περιοχή εκείνη επιχειρούσαν και επίγειες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. ΄Υστερα από 2 ημέρες και περίπου 15 ώρες πτήσης, μέσα σε χαράδρες και επικίνδυνους τόπους, σε ακραίες καιρικές συνθήκες (σε θερμοκρασία περί τους 40ο Κελσίου) και με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής, κατόρθωσε να εντοπίσει, δυστυχώς νεκρό, τον παραπάνω αγνοούμενο.

  3. Στα τέλη του Ιανουαρίου του 2013, συμμετείχε εθελοντικά στην προσπάθεια ανεύρεσης ενός άτυχου 30χρονου ορειβάτη, που είχε καταπέσει μέσα σε χαράδρα βάθους 500 μέτρων στην κορυφή Λάπατος της Τύμφης στο Πάπιγκο Ιωαννίνων. Μαζί με έμπειρους και παγκόσμιας φήμης Ελβετούς διασώστες ύστερα από ατέλειωτες ώρες πτήσης μέσα στις χαράδρες του Βίκου, σε θερμοκρασίες – 15 ως – 20 βαθμούς Κελσίου και με θυελλώδεις παγωμένους ανέμους να πνέουν στην περιοχή,που καθιστούσαν την επιχείρηση «αυτοκτονική», κατάφερε να εντοπίσει και να ανασύρει τον άτυχο ορειβάτη για να παραδώσουμε τη σορό του στους συγγενείς του, ενώ ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός που επί ημέρες επιχειρούσε στην περιοχή χωρίς να καταφέρει καν να εντοπίσει (όχι να ανασύρει) τον ορειβάτη, είχε αποτύχει παταγωδώς κλπ.Εξ άλλου προσφέρθηκε με δαπάνες του στην προσπάθεια ανεύρεσης του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Γιακουμάκη, με το ελικόπτερό του, ικανοποιώντας σχετικό και συγκεκριμένο αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s