Περί χαρακτήρα ήθους και άλλων τινών! – του Γ. Γεωργή, π. Νέας Ιωνίας

Περί χαρακτήρα ήθους και άλλων τινών! – του Γ. Γεωργή, π. Νέας Ιωνίας

«Είναι πάντως ξεκάθαρη η προσπάθεια εναντίον μας. Πρώτα ο Όθωνας Κουμαρέλλας μέσω email, τώρα ο Γιώργος Γεωργής. Περιμένω ότι και άλλοι θα ασχοληθούν μαζί μας και θα μας κατηγορήσουν. Είμαστε, λίγοι, στον πυρήνα Θήρας και όχι συνηθισμένοι σε τέτοιο κλίμα

Ώστε έτσι, κατέχει ο συναγωνιστής την αλήθεια και όποιος αμφι-βάλει είναι α-ήθης! Ας κάνω λοιπόν το ίδιο ας χρησιμοποιήσω τα λόγια του αντίστροφα:

Το ήθος μου και ο χαρακτήρας μου δεν μου επιτρέπει να απαντήσω λεπτομερώς στο κείμενο αυτό, του συναγωνιστή Μενδρινού Ένας προσυνεδριακός πολιτικός διάλογος προϋποθέτει θετική διάθεση, την οποία ο συναγωνιστής δεν διαθέτει. Γι αυτό και δεν ζητά διευκρινήσεις στο κείμενό μου αλλά το καταλαβαίνει με τον δικό του τρόπο και προχωρά σε αρνητική προπαγάνδα εναντίον του!!! Η βασική του αποστολή είναι να αποδυναμώσει την θέση της ΠΓ και το ΕΠΑΜ αξιοποιώντας το Συνέδριο!

Αυτά παθαίνει όποιος αγνοεί τις έννοιες διά-λογος και αντι-παράθεση, με υπεκφυγές! Αποφεύγοντας απαντήσεις επί συγκεκριμένου, εκτίθεται στα ίδια του τα λόγια!

Για την ιστορία πάντως οφείλω να αναφέρω ότι οι βολικές, κατά τη γνώμη του συναγωνιστή, επισημάνσεις μου στις οποίες επιλεκτικά επιχειρεί να απαντήσει τεκμηριώνουν ότι δεν δουλεύαμε σωστά, ως ΕΠΑΜ. Ακριβώς διότι, στην πράξη«αναγνωρίζονταν το δικαίωμα της μειοψηφίας να μην ακολουθεί την πλειοψηφία. …η «συνειδητή πειθαρχία» είχε αποφευχθεί πάση θυσία». Συχνά, με άλλα λόγια, στα έργα και την πρακτική μας προσομοιάζαμε στα προτεινόμενα από τους συναγωνιστές! Κι όλα αυτά παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις μας! Γιατί όμως θίγεται ο συναγωνιστής; Συχνά πυκνά δεν υπεράσπισε τους περί ων ο λόγος αποχωρήσαντες; Δεν πρόβαλε τις απόψεις τους; Δεν αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την ΠΓ ως εχθρό της δημοκρατίας και του ΕΠΑΜ;

«Όλοι γνωρίζουν την δημόσια κριτική του απέναντι στην προσπάθεια της Πολιτικής Γραμματείας να δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο κομματικό μηχανισμό και να πετάξει έξω όσους διαφωνούν». Ειδικά αυτό το τελευταίο: «να πετάξει έξω όσους διαφωνούν»! Εγώ ομολογώ πως δεν το γνώριζα, τούτο το καταχθόνιο σχέδιο της ΠΓ! Από τον συναγωνιστή το πληροφορήθηκα! Είχα μείνει με την εντύπωση ότι προσπαθούσαμε να πείσουμε τους συναγωνιστές να μείνουν στο Μέτωπο, να το καταστήσουμε ισχυρό και «συμπαγές»! Δυστυχώς δεν έδειξαν κουράγιο για μια αντι-παράθεση δια ζώσης! Είναι πολύ βολικό να χρεώνεις ό,τι δει δια διαδικτύου, ειδικά όταν γνωρίζεις ότι η ΠΓ θα κρατήσει «τα εν οίκω μη εν δήμω», διότι δεσμεύεται από το καταστατικό! Ειδικά όταν όσοι αγωνιούν για το Μέτωπο και τους σκοπούς του αυτολογοκρίνονται! Χρειάζονταν περισσότερο κουράγιο για να θέσουν αυτοί, τα δικά τους διλήμματα, στους συνέδρους. Να μας «εκβιάσουν» αυτοί βρε αδελφέ! Όχι μόνο ο Καζάκης και η ΠΓ που τους αφήνουν και αυτοδιαγράφονται, αντί να τους διαγράψουν! Αίσχος και πάλι αίσχος! Συνομωσία κατά της δημοκρατίας, βλέπει ο συναγωνιστής! Κατά της κοινής λογικής λέω εγώ!

Για το αν «ο Ο Καζάκης, λοιπόν, εδώ και βρίσκεται σε πολιτική σύγχυση και τα πολιτικά συμπεράσματα που βγάζει είναι αποπροσανατολιστικά αφού το άρθρο του αναπαράγεται από το ΕΠΑΜ και τους ΕΠΑΜίτες.» δεν πρόκειται να απαντήσω, το κάνει επαρκώς το ίδιο το άρθρο του Δημήτρη, αλλά και η ως τα τώρα πρακτική του Μετώπου!

Τέλος, σε ό,τι αφορά την «πρωτοβουλία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ» και την σχετική Ανακοίνωση της ΠΓ προσέξτε την διατύπωση του συναγωνιστή: «Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτική στις ανακοινώσεις της. Εκτός αν έχει άλλα στοιχεία στην διάθεση της, τα οποία δεν εμπεριέχονται στην παραπάνω ανακοίνωση και τα οποία πρέπει να τα ανακοινώσει άμεσα για να αποκατασταθεί η αλήθεια. Αν, όμως, δεν έχει, τότε είναι υπόλογη στο γιατί δεν έστειλε το ΕΠΑΜ επίσημο αντιπρόσωπο στην εν λόγω πρωτοβουλία για να μιλήσει για τα προτάγματα του, με γνώμονα την ενότητα του Ελληνικού λαού. Θα πρέπει, επιπλέον, να εκδώσει διορθωτική ανακοίνωση που να αναφέρεται στα πραγματικά γεγονότα και όχι σε δημοσιεύματα. Και θα πρέπει να το κάνει αυτό σε μια περίοδο που πλησιάζει το 5ο συνέδριο του ΕΠΑΜ και θα έπρεπε οι κινήσεις της να είναι πιο προσεχτικές μιλώντας εξ’ ονόματος όλου του ΕΠΑΜ

Το «δεν ήξερες δε ρώταγες», δεν παίζει! Τα περί «ήθους και χαρακτήρα» το ίδιο! Παίζει όμως το: «Ένας προσυνεδριακός πολιτικός διάλογος προϋποθέτει θετική διάθεση, την οποία ο συναγωνιστής δεν διαθέτει. Γι αυτό και δεν ζητά διευκρινήσεις στο κείμενό μου αλλά το καταλαβαίνει με τον δικό του τρόπο και προχωρά σε αρνητική προπαγάνδα εναντίον του»!

Είναι προφανές: άλλα μέτρα και σταθμά! Δεν πειράζει, αρκεί να μάθουμε να συ-ζητάμε!

Έχοντας υπόψη και παρακολουθώντας ανάλογες πρωτοβουλίες στο παρελθόν, οι οποίες πήγαν άπατες, διατυπώνω ορισμένες εύλογες, νομίζω, απορίες:

Πόσες τέτοιες κινήσεις, κατά της ΕΕ, έχουν ως τα τώρα φτιαχτεί και διαλυθεί ή ατονήσει; Ποιές οι αιτίες; Τι θα προσφέρει άλλη μια τέτοια κίνηση στην «ενίσχυση του λαϊκού αγώνα ενάντια στη δολοφονική Ευρωπαϊκή Ένωση»; Θα είναι, αυτή τη φορά, κάτι περισσότερο από άλλη μια απόπειρα μετωπικής συμπόρευσης της εκτός ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αριστεράς; Χωρίς να αμφισβητώ τις καλές προθέσεις πολλών εκ των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, πολύ αμφιβάλλω!

Ήδη, από όλα τα σχετικά ρεπορτάζ -παρά το παιχνίδι εντυπώσεων του συναγωνιστή- διαφαίνεται η υποβάθμιση του εθνικοαπελευθερωτικού και δημοκρατικού περιεχομένου, από κύριο και ουσιώδες χαρακτηριστικό μιας τέτοιας κίνησης, ενός τέτοιου αγώνα σε δευτερεύον, σε συμπληρωματικό στοιχείο της αντικαπιταλιστικής πάλης! Κάτι σαν το απαραίτητο πατριωτικό κερασάκι στην ταξική τούρτα! Μακάρι να κάνουμε λάθος! Εδώ είμαστε και θα δούμε!

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, που διαλύει τη χώρα και δυναστεύει το λαό μας, που καταλύει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας, δημοκρατίας, Συνταγματικής τάξης και νομιμότητας, συνιστά πρωτογενές ευρωπαϊκό Δίκαιο! Και μόνο γι αυτό τον λόγο επομένως ο αγώνας για έξοδο από την ΕΕ, για διαγραφή του χρέους, κλπ, είναι αγώνας για εθνική ανεξαρτησία, για λαϊκή κυριαρχία! Είναι λοιπόν, οφείλει να είναι, υπόθεση κάθε πολίτη δεξιού, κεντρώου ή αριστερού. Ακόμα περισσότερο είναι συνταγματική του υποχρέωση, σύμφωνα με το ακροτελεύτιο άρθρο του καταστατικού χάρτη της πατρίδας μας!

Κι όμως, η προετοιμασία της συγκρότησης της «Κίνησης για την αποδέσμευση από την ΕΕ», έγινε σε κλειστό αριστερό κύκλο και χωρίς να καταβληθούν προσπάθειες για διεύρυνσή της!

Δεν θα επιμείνω περισσότερο. Δικαίωμά του όποιου το επιθυμεί, να κάνει τρύπες στο νερό! Αυτά τα παλαιοκομματικά όμως, τα λαλιώτικα κολπάκια άλλων δεκαετιών, περί «ανένταχτων προερχόμενων από το χώρο του ΕΠΑΜ», τι τα θέλουν; Συνάδουν με τα νέα ήθη της αριστεράς; Ο δε συναγωνιστής πώς τα προσπερνάει ασχολίαστα; Μήπως συνάδουν με το δικό του οργανωτικό σχέδιο; Και δεν είναι τούτο πολιτική υπονόμευσης του ΕΠΑΜ;

Το ΕΠΑΜ πολέμησε κάθε προσπάθεια διάφορων καλοθελητών -άσπονδων φίλων και ορκισμένων εχθρών- να το ταυτίσουν με τη δεξιά ή την αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος! Κι αυτό το κάναμε όχι μόνο γιατί τέτοιοι διαχωρισμοί καθίστανται άνευ περιεχομένου! Το κάναμε διότι τέτοιοι διαχωρισμοί αξιοποιούνται από αντιδημοκρατικά και φασιστικά μορφώματα για να τροφοδοτούν ένα βαθιά διχαστικό, εμφυλιοπολεμικό κλίμα και να ψαρεύουν στα θολά νερά, ιδιαίτερα, μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση!

Οι διαχωρισμοί, δεξιάς – αριστεράς καθώς και πολλοί άλλοι αφορούν όποιους αντιμετωπίζουν είτε πρόβλημα αυτοπροσδιορισμού, είτε κατοχύρωσης της ιδεολογικής τους ταυτότητας!

Επομένως δεν αφορούν το ΕΠΑΜ!

Άλλωστε οι διαχωρισμοί αυτοί, που προέρχονται ή φορτίζονται από προηγούμενες ιστορικές φάσεις, βοηθούν μόνο το καθεστώς της χρεοκρατίας. Εξυπηρετούν τη μόνιμη επιτροπεία της χώρας από τους δανειστές! Διχάζουν το λαό με τους όρους του χθες, με περσινά ξινά σταφύλια, αντί να στοχεύουν στην ένωσή του με βάση τις ανάγκες του σήμερα!

Κλείνοντας τούτη την οφειλόμενη απάντηση θα επαναλάβω, ελπίζω όχι σε ώτα μη ακουόντων:

Η πειθαρχία της μειοψηφίας στις αποφάσεις της πλειοψηφίας είναι το κύριοχαρακτηριστικό της δημοκρατίας! Κι αυτό σε μια οργάνωση εθελοντών δεν μπορεί να επιτυγχάνεται με μέτρα πειθάρχησης και ποινολόγια…. Η συνειδητή πειθαρχίαπροκύπτει από την ανάγκη να δώσουμε αποτελεσματικά τον αγώνα, όσοι στρατευθήκαμε από αγνό πατριωτισμό, από ανάγκη και φιλότιμο για τη λευτεριά και τη δημοκρατία!

Η διαφορά από τον «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό» βρίσκεται στο δικαίωμα τηςμειοψηφίας, να ζυμώνει ελεύθερα τις απόψεις της. Στο δικαίωμά της να μπορεί ναπάψει να είναι μειοψηφία και να καταστεί πλειοψηφία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: