[ΙΩΑΝΝΙΝΑ] – Το Σεπτέμβριο οι πρώτοι πρόσφυγες στην Παιδόπολη

[ΙΩΑΝΝΙΝΑ] – Το Σεπτέμβριο οι πρώτοι πρόσφυγες στην Παιδόπολη

3409144166.jpg

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να μεταφερθούν στην Παιδόπολη Αγία Ελένη οι πρώτες οικογένειες προσφύγων  από τον καταυλισμό του Κατσικά. Αυτό διαβεβαίωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόρασης και τη Σοφία Τσέπα, ο συντονιστής του καταυλισμού κ. Φίλιππος Φίλιος.

Ο κ. Φίλιος πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα και έχει κάνει μία πρώτη καταγραφή των προβλημάτων, τα οποία άλλωστε είναι γνωστά καθώς ο χώρος είχε χαρακτηριστεί ακατάλληλος από τους φορείς χωρίς ωστόσο να εισακουστεί από την πολιτεία. «Ο χώρος είναι ακατάλληλος και προβληματικός αλλά δεν υπήρχε  άλλη λύση καθώς το υπουργείο έπρεπε άμεσα να δημιουργήσει χώρους φιλοξενίας» τόνισε ο κ. Φίλιος.

Ο χειμώνας ήταν δύσκολος για τους πρόσφυγες του καταυλισμού αλλά οι δυσκολίες συνεχίζονται και σήμερα με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες να δημιουργούν ασφυκτικό κλίμα στις σκηνές. Προβλήματα υπάρχουν στη σίτιση, την ιατρική παρακολούθηση αλλά και σε ό, τι αφορά την υγιεινή τους καθώς τουαλέτες και ντουζιέρες δεν επαρκούν για το μεγάλο αριθμό  προσφύγων.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλιο τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα και θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για όσους παραμείνουν στον καταυλισμό.   «Μεγάλος αριθμός προσφύγων θα μεταφερθεί στην Παιδόπολη και γίνεται προσπάθεια να νοικιαστούν σπίτια για οικογένειες. Δε γνωρίζουμε πόσο θα παραμείνουν οι πρόσφυγες στην περιοχή μας αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα» σημείωσε ο κ. Φίλιος επισημαίνοντας ωστόσο ότι παραμένει άγνωστο το πότε θα μπει λουκέτο στον καταυλισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: