Η γιαννιώτικη αργυροχοΐα ανοίγει το δρόμο για τη …Ρωσία

Η γιαννιώτικη αργυροχοΐα ανοίγει το δρόμο για τη …Ρωσία

Η γιαννιώτικη αργυροχοΐα ανοίγει το δρόμο για τη …Ρωσία

«Η Ασημουργία των Ιωαννίνων στο πέρασμα των αιώνων» είναι το θέμα της έκθεσης που εγκαινιάστηκε στη Μόσχα και θα γίνει η αφορμή για προβολή της περιοχής και από Ρώσους δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας τον Σεπτέμβριο.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 15 Ιουλίου στο μουσειακό-εκθεσιακό συγκρότημα της Περιφέρειας της Μόσχας, «Νέα Ιερουσαλήμ», με σπουδαία εκθέματα που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν της γιαννιώτικης τέχνης και οργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του έτους Ελλάδας-Ρωσίας.
Όπως είπε ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, η έκθεση «ήταν επιτυχής, διότι επιλέχθηκε η πρόταση που υποβλήθηκε από τον Δήμο, καθώς η διαδικασία ήταν ανταγωνιστική και πολλοί ήθελαν να συμμετάσχουν».
Η τελετή έγινε με την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού της Περιφέρειας Μόσχας, Οσάνα Κοσάρεβα, του αναπληρωτή υπουργού Τουρισμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Μόσχας, Ντένις Μπουτσάεβ, του Έλληνα πρέσβη στη ρωσική Ομοσπονδία, Α. Φρυγανά, του αρχιμανδρίτη ηγούμενου της Μονής Νέας Ιερουσαλήμ Θεοφύλαχτου, του επικεφαλής της περιοχής Ίστρας Μόσχας, Αλεξάντερ Σκβοτσόβ, του γενικού γραμματέα Πολιτισμού και Μουσείων της Περιφέρειας Μόσχας, Αλεξάντερ Κοζλόβ, του γενικού διευθυντή του Εκθεσιακού Κέντρου Νέα Ιερουσαλήμ κ. Λουτόβιν, του διευθυντή του ΕΟΤ Μόσχας, κ. Ευσταθίου, καθώς και παρουσία μεγάλου αριθμού υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων της Περιφέρειας και του Δήμου Μόσχας, της ελληνικής πρεσβείας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού της Μόσχας.
Είναι σημαντικό δε, ότι έγινε παρουσίαση του προορισμού Ιωάννινα και της Ηπείρου, σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες της Μόσχας από τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου κ. Σ. Ζέρβα και αρκετοί ξένοι ανταποκριτές εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό να επισκεφτούν τα Γιάννενα, ώστε να κάνουν ρεπορτάζ και εκτενή αναφορά και προβολή της Ηπείρου και των Ιωαννίνων, ως τουριστικού προορισμού.
Την αποστολή ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν, η Διεύθυνση Τουρισμού του ΕΟΤ Μόσχας και το γραφείο Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Για ένα σπουδαίο εγχείρημα που η υλοποίησή του απαίτησε σκληρή και πολύπλοκη δουλειά, καθώς και τη συνεργασία πολλών ανθρώπων και φορέων, έκαναν λόγο σε σημερινές τους δηλώσεις, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.
«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν ανάλογο εγχείρημα από την περιοχή μας. Έπρεπε να βάλουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε να παρουσιάσουμε τον τόπο μας, με τρόπο που να συνάδει στην ιστορία και τον πολιτισμό μας», τόνισε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ. Μάξιμος.
Τόσο ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, όσο και ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ανέφεραν πως υπάρχει ενδιαφέρον, ώστε μετά τις 11 Σεπτεμβρίου που ολοκληρώνεται η παρουσίαση της έκθεσης στο προάστιο Ίστρα της Μόσχα, να παραταθεί η παραμονή της στη Ρωσική πρωτεύουσα και να μεταφερθεί σε έναν ακόμη εκθεσιακό χώρο. Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος, έχουν ξεκινήσει επαφές για την παρουσίαση της έκθεσης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s