Μάς κούφανε η Περιφέρεια Ηπείρου

ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΑΝ:
Ενώ τυπώθηκαν συνολικά 1000 βιβλία του Γ.Νικολαΐδη, πως γίνεται και η Περιφέρεια Ηπείρου πλήρωσε την εκτύπωση 1564 τεμαχίων;

Μάς κούφανε η Περιφέρεια Ηπείρου

Πριν προβούμε σε σημαντικές αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με την διαδρομή που ακολουθήθηκε για την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου της έκδοσης ενός βιβλίου του συνταξιούχου υπαλλήλου της πρώην Εμπορικής τράπεζας Γιάννη Νικολαΐδη, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως υλικό που από χρόνια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και σε προσωπικές συλλογές Πρεβεζάνων αλλά και του πολιτιστικού συλλόγου ΠΡΕΒΕΖΑ, πρέπει να δούμε την αστεία πλευρά του θέματος όπως προκύπτει μέσα από πραγματικά στοιχεία.

Στην πάνω φωτό φαίνεται η εντολή πληρωμής της Περιφέρειας Ηπείρου που σαφώς αναφέρεται σε πληρωμή εκτύπωσης 1564 τεμαχίων του βιβλίου του Γιάννη Νικολαΐδη αντί του ποσού των 7.999 ευρώ που αποτελούν το κόστος της εκτύπωσης και όχι αγοράς βιβλίων.

Μετά την εντολή αυτή δημοσιεύουμε την τελευταία σελίδα του βιβλίου του Γιάννη Νικολαΐδη όπου σαφώς αναφέρεται ότι τυπώθηκαν συνολικά 1.000 αντίτυπα.
Δηλαδή 564 τεμάχια λιγότερα από όσα πλήρωσε η Περιφέρεια…..
Πιθανόν να εννοούν ότι τα… αγόρασε η Περιφέρεια και τα …..τεμάχισε! Περιμένουμε πάντως να δούμε ποιος υπάλληλος της Περιφέρειας θα υπογράψει την παραλαβή των 1564 τεμαχίων που πλήρωσε το δημόσιο.

Το PrevezaPosto επέλεξε να αναδείξει το σοβαρό αυτό θέμα της ευνοϊκής συμπεριφοράς της Περιφέρειας σε έναν ιδιώτη που πουλάει και εισπράττει χρήματα από ένα προσωπικό του βιβλίο και δεν επιθυμεί να εμπλέξει δημόσιες υπηρεσίες και Αρχές που θα έπρεπε να επιληφθούν στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Θεωρούμε ότι ο καθένας μπορεί να εκδώσει οποιοδήποτε βιβλίο για την Πρέβεζα όπως έχει γίνει από αρκετούς μέχρι σήμερα συμπολίτες μας, χωρίς να του πληρώνει το δημόσιο το κόστος έκδοσης. Αναλαμβάνει ένα ρίσκο και αν πρόκειται για πετυχημένη έκδοση αποκομίζει τα κέρδη.

Πάντως η επιτυχία της κυκλοφορίας ενός βιβλίου κρίνεται από τα πόσα αντίτυπα αγοράζουν οι αναγνώστες και όχι οι δημόσιοι φορείς. Αν πουληθούν τα 1.000 αντίτυπα που τυπώθηκαν, ο ιδιώτης θα εισπράξει καθαρά 20.000 ευρώ καθώς τα έξοδα εκτύπωσης πληρώθηκαν από την Περιφέρεια. Για τις μέρες μας είναι μια καλή «μπίζνα».

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν θα μάθουμε πόσα αντίτυπα πουλήθηκαν καθώς οι αποδείξεις που δίνονταν στην παρουσίαση, δεν είχαν… αύξοντα αριθμό και δεν ήταν καν επίσημες, όπως φαίνεται στην κάτω φωτό.
Γεγονός είναι ότι παρά τον ντόρο που έγινε, στα βιβλιοπωλεία της πόλης όπου το βιβλίο πωλείται αντί των 25 ευρώ το τεμάχιο, οι πωλήσεις δεν έχουν ξεπεράσει τα 12 τεμάχια.
Θα επανέρθουμε όμως καθώς στη συγκεκριμένη υπόθεση η παροιμία «λαγός τη φτέρη κούναγε, κακό της κεφαλής του» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή.

apodeixi

ΠΗΓΗ: prevezaposto

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s