Πάνω από 10% αύξηση στην κατανάλωση ρεύματος

Πάνω από 10% αύξηση στην κατανάλωση ρεύματος

revmaAυξήθηκε τον Ιούνιο, πάνω από 10%, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για πρώτη φορά εδώ και αρκετούς μήνες κατά τους οποίους η τάση ήταν πτωτική, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρισμού (ΛΑΓΗΕ), ενώ στον τομέα των ΑΠΕ η αιολική ισχύς αυξήθηκε τον ίδιο μήνα κατά 103 MW, ενώ στάσιμες έμειναν όλες οι άλλες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αναλυτικότερα, η πραγματική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος (περιλαμβάνει και την παραγωγή των ΑΠΕ εντός του δικτύου) στο διασυνδεδεμένο σύστημα τον Ιούνιο, αυξήθηκε κατά 10,85% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015.

Η άνοδος αποδίδεται κυρίως στην αυξημένη χρήση κλιματιστικών.

Συνολικά πάντως, το πρώτο εξάμηνο του 2016 έκλεισε με αρντηικό πρόσημο, καθώς η πραγματική κατανάλωση ηλεκτρισμού μειώθηκε κατά 2,26% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου χρόνου. Οσον αφορά την κατανάλωση στα όρια του συστήματος, τον Ιούνιο παρουσίασε αύξηση κατά 11,84% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015, ενώ σε επίπεδο εξαμήνου κατέγραψε πτώση 3,34%, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Οσον αφορά στις ΑΠΕ, για τις οποίες εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ δείχνουν ότι τον Ιούνιο η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών πάρκων έφθασε στα 1.960MW από 1.857MW τον Μάιο. Συνολικά, στο διάστημα του δωδεκαμήνου Ιούνιος 2016 – Ιούνιος 2015 εισήλθε νέα αιολική ισχύς 209 MW.

Aντιθετα τα φωτοβολταϊκά παρέμειναν καθηλωμένα στα 2.093 MW, όσο και τον Μάιο και μόλις 1 MW πάνω από τα επίπεδα του Ιουνίου 2015. Ανάλογη είναι η εικόνα για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες τα οποία για περισσότερο από ένα χρόνο μένουν στάσιμα στα 351MW.

Σταθεροί στα 224 MW είναι και οι μικροί υδροηλεκτρικοί σταθμοί, ενώ στην ισχύ από μονάδες βιομάζας/βιοαερίου προστέθηκε τον Ιούνιο ένα MW, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 53 MW από 52 MW τον Μάιο και 49 MW τον Ιούνιο 2015.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s