2016-10-12 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

01-logo-epam-newΔελτίο Τύπου

 

Μία από τα ίδια οι εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων
Σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου δόθηκε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε από τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, με θέμα τη θέση των συμβολαιογράφων στο ζήτημα των πλειστηριασμών.

Το Ε.ΠΑ.Μ παραβρέθηκε δια των σ. Αντώνη Παπαντωνίου, Χριστίνα Πολυχρονοπούλου αναπληρωματικών μελών της ΠΓ και Κυριάκο Κυριακόπουλο, μέλος της γραμματείας πολιτικού σχεδιασμού. Το παρόν έδωσαν και αντιπροσωπείες από άλλους πολιτικούς φορείς, ΛΑΕ με τους κ.κ. Δ. Στρατούλη και Δ. Σαραφιανό, οι Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, αλλά και συλλογικότητες.

Στη συνέντευξη τύπου οι συμβολαιογράφοι, κινήθηκαν στο πνεύμα του Δελτίου Τύπου που είχαν εκδώσει ήδη από την 11η Οκτωβρίου 2016. Απαίτησαν την διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας, καλώντας τις δυνάμεις καταστολής να προστατεύσουν τους ίδιους και να διασφαλίσουν την ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών. Η αυθόρμητη μάλιστα έκφραση του προεδρείου «να προστατευθούν από τον όχλο» είναι δηλωτικό της περιφρόνησης προς την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία που δίκαια εξεγείρεται.
Τόνισαν ότι είναι οι μόνοι που εγγυώνται την νομιμότητα διενέργειας της διαδικασίας πλειστηριασμού διεκδικώντας την διατήρηση του προνόμιου τους.
Αποποιήθηκαν κάθε ευθύνη επισημαίνοντας πολλές φορές ότι ειναι μόνον εκτελεστικά όργανα και εφαρμόζουν δικαστικές αποφάσεις.

Ομολόγησαν αυτό που οι κυβερνητικοί παπαγάλοι αποκρύπτουν, ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα έρχεται μεγάλο κύμα πλειστηριασμών και πρώτης κατοικίας από φορείς του ελληνικού δημοσίου.
Ως περιτύλιγμα κοινωνικής ευαισθησίας, η απαίτησή τους από την Κυβέρνηση να νομοθετήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Οι εκπρόσωποι του ΕΠΑΜ έκαναν εύστοχες παρεμβάσεις καταγγέλοντας την αντισυνταγματικότητα όλου του πλαισίου εκπλειστηριασμού της περιουσίας των ελλήνων υπό καθεστώς κατοχής. Εύστοχες παρεμβάσεις έγιναν και από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.
Οι δημοσιογράφοι που παρευρέθησαν, επικεντρώθηκαν ως συνήθως σε δευτερεύοντα θέματα, μένοντας πολύ μακρυά από τα επίμαχα αντισυνταγματικά ζητήματα που έθιξε η αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ και που εγείρονται όταν οι πλειστηριασμοί τελούνται σε καθεστώς μνημονιακής κατοχής και με όρους αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

logo-a4-epam-grafeio-typoy
Αθήνα 12 Οκτωβρίου 2016

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: