Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

01-logo-epam-newΑνακοίνωση

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Πολύ μακρυά από τα πραγματικά και δυσθεώρητα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της πραγματικότητας που βιώνει ο τόπος, είναι ο νέος κύκλος αντιπαράθεσης εντός του απαξιωμένου από τον λαό πολιτικού και κομματικού συστήματος, που άνοιξε με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες κρίνοντας αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

Κυβέρνηση, κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και ΣτΕ, πρωταγωνιστούν στις διαδικασίες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με άξονα την θέσπιση ή όχι ενός απαράδεκτου νόμου, την στιγμή που όλοι τους έχουν συμβάλλει στην κατάλυση της νομικής υπόστασης του ίδιου του κράτους κι έχουν παραδώσει τη χώρα σε αλλότριες δυνάμεις αποδεχόμενοι την εδραίωση καθεστώτος κατοχής στην Ελλάδα.

Μετά και την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου για την απόφαση του ΣτΕ, γίνεται ηλίου φαεινότερον, για το πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την δημοκρατία, και την σχέση ανάμεσα στην εκτελεστική και την δικαστική εξουσία. Για την κυβέρνηση της «αριστεράς», η δικαιοσύνη και η δικαστική εξουσία δεν μπορούν να έχουν άλλο ρόλο, από το να υπερασπίζονται την εκάστοτε αυθαιρεσία της κυβερνητικής – εκτελεστικής εξουσίας. Ιδιαίτερα αν σε αυτή -την αυθαιρεσία- προσδίδεται «αριστερό» πρόσημο. Αλήθεια εκεί στην κυβέρνηση αναρωτιούνται για τον ρόλο του ΣτΕ; Είναι το ίδιο που κώφευσε για την αντισυνταγματικότητα του 3ου και επαχθέστερου μνημονίου που υπέγραψαν. Είναι το ίδιο ΣτΕ που έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το πρώτο μνημόνιο του 2010 και «μέσα στα βιώσιμα επίπεδα τις περικοπές».

Οι κορώνες της ΝΔ είναι εξ’ ίσου πυροτεχνήματα αποπροσανατολισμού. Η παράταξη ολετήρας του δημόσιου συμφέροντος, έχει μόνη της έγνοια να εξαντλήσει το πως και σε ποιους θα παραδοθούν οι συχνότητες. Δηλαδή στην διαχείριση και εκμετάλλευση της ανεξέλεγκτης ιδιωτικοποίησης ενός δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, προς όφελος των δικών της πολιτικών και άλλων συμφερόντων.

Το ΣτΕ, το οποίο ούτε καν ίδρωσε για την αντισυνταγματικότητα όλων των δανειακών συμβάσεων και μνημονίων, για την συνεχή παραβίαση και κατάλυση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας της χώρας, με την συγκεκριμένη απόφαση έρχεται να κατοχυρώσει τον εαυτό του στην συνείδηση της κοινής γνώμης, ως το κατ’ εξοχήν πολιτικό όργανο της συναλλαγής και του διαδρομισμού των συμφερόντων της πραγματικής, κρυφής και φανερής διαπλεκόμενης εξουσίας, που διαφεντεύει τον τόπο.

Όλη η εξέλιξη και η εμπλοκή της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της δικαιοσύνης στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, απέδειξε πως το δημοκρατικό δικαίωμα αλλά και κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας στην Ελλάδα -όπως και κάθε άλλο κοινωνικό αγαθό-, έχει αποκολληθεί από τον σκληρό πυρήνα του συνταγματικού δικαίου, αφού έχει δοθεί βορά και δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά μόνο μέσα από την εξαγορά και τη διαιώνιση της διαπλοκής -παλιάς ή νέας αδιάφορο- ανάμεσα στην πιο παρασιτική και ληστρική τάξη των ολιγαρχών, με την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία.

Σ ένα περιβάλλον που τόσο η δικαστική εξουσία, όσο και το πολιτικό προσωπικό, έχουν γίνει απολύτως συνένοχοι στη διαρκή συνταγματική εκτροπή των τελευταίων χρόνων, οφείλουμε να αντιδράσουμε. Οι αντιπερισπασμοί θα κλιμακωθούν. Το ίδιο και οι παρεμβάσεις που με τη σειρά τους θα κλιμακώσουν φαινόμενα περαιτέρω πολιτικής εκτροπής. Και ακολούθως, όλο αυτό το σκηνικό θα τροφοδοτήσει με τη σειρά του πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες πιθανότατα θα καταστούν ανεξέλεγκτες, ενώ στη χώρα έχουν ήδη ανοίξει διάπλατα επικίνδυνα κεφάλαια στον τομέα των εθνικών μας θεμάτων.

Το ΕΠΑΜ έχει διατρανώσει και οφείλει να υπογραμμίσει ξανά, ότι η κατάσταση αυτή για να αλλάξει πρέπει να ανατραπεί -άμεσα και με κάθε πρόσφορο τρόπο- το μνημονιακό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Οφείλουμε, να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με το καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε και βασιλεύει κάτω από την υποτέλεια και τον δοσιλογισμό των εναλλασσόμενων κυβερνητικών θιάσων.

Μόνο μία πραγματικά δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση μπορεί να απεγκλωβίσει την χώρα από τα δεσμά της δουλοπαροικίας του χρέους και της ξένης κατοχής, η οποία στηριζόμενη αποκλειστικά στον ίδιο το λαό, θα επιβάλλει την δικαιοσύνη και την δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο.

logo-epam-politikh-grammateia

Αθήνα 27 Οκτωβρίου 2016

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: