Γιατί το Ε.ΠΑ.Μ. είναι η μόνη λύση

Του Δημήτρη Καζάκη

Ευτυχώς που η κυβέρνηση κατέληξε σ’ έναν ακόμη «έντιμο συμβιβασμό». Τέρμα πια η διαρκής λιτότητα. Μόνο το αφορολόγητο θα μειωθεί δραστικά και θα διευρυνθεί η φορολογική βάση καταργώντας τις όποιες εξαιρέσεις έχουν απομείνει. Οι συντάξεις θα μειωθούν εκ νέου, θέτοντας πλαφόν ανώτατης σύνταξης ώστε να μειωθεί η μέση κι όλο περισσότερο να προσεγγίσει τα 380 ευρώ.

Από τη μεριά της η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται εντόνως. Ευτυχώς που έχουμε αντιπολίτευση τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το Λεβέντη και Σία. Για φανταστείτε να μην τους είχαμε. Πόσο φτωχό θα ήταν το κοινοβούλιο μας; Μπορεί να μην έχουν να προτείνουν απολύτως τίποτε διαφορετικό. Μπορεί να τα έχουν ψηφίσει όλα από την εποχή του 3ου μνημονίου τον  Αύγουστο του 2015, αλλά είναι απολύτως σίγουρο ότι αυτοί θα τα έκαναν διαφορετικά.

Ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να νομίζει ο Έλληνας ιθαγενής προκειμένου να εναλλάσσονται στην εξουσία οι δήμιοί του και οι δανειστές να κερδίζουν χρόνο ώστε να ολοκληρώσουν τη γενοκτονία του ελληνικού έθνους. Τάπαμε. Αυτό που θέλουν είναι το οικόπεδο. Και για να το πάρουν πρέπει να εξοντωθεί ο γηγενής πληθυσμός και να καταλυθεί ολοκληρωτικά το ελληνικό κράτος ως πολιτειακή έκφραση του ελληνικού λαού. Ακόμη και με τον τρόπο που υπήρχε στην μεταπολίτευση.

Και μέχρι οι δανειστές να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους, οι ιθαγενείς οφείλουν να παίζουν τις κουμπάρες με τα δοτά κόμματα της Βουλής, να διαχωρίζονται σε βαμμένους δεξιούς και αριστερούς και να ψέλνουν το απολυτίκιο του ηλίθιου: όλοι ίδιοι είναι, ας κοιτάξουμε την πάρτη μας!

Κι όσο η τηλεόραση δεν μας εμφανίζει έναν πολυπόθητο σωτήρα, για να τον πάρουμε ξωπίσω σαν πρόβατα, δικαίως καθόμαστε στα αυγά μας και κακαρίζουμε εναγωνίως κάθε φορά που έρχεται το μοιραίο. Έτσι είναι. Εμείς θα καθόμαστε στα αυγά μας και κάποιοι άλλοι θα κόψουν το λαιμό τους να μας σώσουν. Εμείς δεν χρειάζεται ούτε καν να κουράσουμε το μυαλό μας. Έτσι λειψό που είναι, δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμε κάτι εξαιρετικά απλό.

Αν δεν δώσουμε εμείς τη δύναμη σ’ αυτούς που οφείλουν να τραβήξουν μπροστά, τότε πώς θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους; Αν δεν απαιτήσουμε καθαρές λύσεις  με βάση το συμφέρον μας, τότε πώς θα γλυτώσουμε; Αν δεν βάλουμε πλάτη όλοι εμείς, δεξιοί και αριστεροί σε μια δύναμη που είναι γέννημα θρέμμα δικό μας για να μας λύσει το πρόβλημα, τότε τι περιμένουμε; Κι από ποιους το περιμένουμε; Από τους ζεν πρεμιέ της τηλεόρασης ;

Αλήθεια. Με το χέρι στην καρδιά. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το Ε.ΠΑ.Μ., ένα είναι αδιαμφισβήτητο. Υπάρχει άλλη δύναμη που να γεννήθηκε μέσα από τη σημερινή κρίση και  να ενώνει δεξιούς και αριστερούς στο βασικό πατριωτικό καθήκον; Υπάρχει άλλη δύναμη που να απευθύνεται και να οργανώνεται μέσα στον ίδιο το λαό, χωρίς να μοιράζεται τις εμφυλιοπολεμικές παθογένειες της παραδοσιακής δεξιάς και της αριστεράς; Υπάρχει άλλη δύναμη με τόσο καθαρό πατριωτικό και δημοκρατικό λόγο; Μόνο το Ε.ΠΑ.Μ.

Η λύση στο σημερινό αδιέξοδο δεν θα δοθεί από καμιά δύναμη ή παράταξη του παρελθόντος. Αυτές, όλες, έχουν φάει τα ψωμιά τους. Μόνο μια παντελώς καινούργια δύναμη, που δεν ανακυκλώνει κομματικά ή ιδεολογικά υλικά οικοδομής, μπορεί να δώσει τη λύση. Και η μόνη που υπάρχει είναι  το Ε.ΠΑ.Μ.

Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

 

Advertisements

3 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί το Ε.ΠΑ.Μ. είναι η μόνη λύση

 1. Βλάσσης

  Κε Καζάκη, με απλά λόγια και με απλή λογική εντοπίζετε και τοποθετήστε για το μεγάλο πρόβλημα που απειλεί με εξόντωση σήμερα τον λαό μας. Γίνεστε κατανοητός ακόμη και από πολίτες χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση, αρκεί να μην πάσχουν από έλειψη περηφάνειας και θέλησης για ζωή. Εύχομαι οι συμπατριώτες μας μετά από τόση κοροϊδία και προδοσία που έχουν υποστεί από το σύνολο σχεδόν του πολιτικών κομμάτων, να μην ενδώσουν στις απειλές και την καλλιεργούμενη από παντού ηττοπάθεια και να πλαισιώσουν μαζικά το Επαμ. Ο στρουθοκαμηλισμος και ο από μηχανής θεός σήμερα δεν θα μας βοηθήσουν. Πρέπει να βρούμε το κουράγιο να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη πραγματικότητα. Εμπρός με το Επαμ για Εθνική κυριαρχία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αποφασισμένοι στην δύσκολη αυτή πορεία εάν χρειαστεί να φυλάξουμε Θερμοπύλες.

  Μου αρέσει!

 2. Aggelos

  Ο “έγκριτος” και “επαναστάτης” δημοσιογράφος έκανε πάλι το θαύμα του ή μάλλον το θαύμα αυτών που τον πληρώνουν. Συνέντευξη σε Γενικό Γραμματέα πολιτικού σχηματισμού μετά από πολύ καιρό, τον Δημήτρη φυσικά, και ΞΑΝΑ τον αντιμετώπισε μόνο σαν αναλυτή. Πουθενά στην συνέντευξη δεν ακούστηκαν οι θέσεις του ΕΠΑΜ για έξοδο από την καταστροφή, ΜΗ ΤΖΙΖ ο κος Τράγκας τέτοια θέματα. Τον θυμάμαι και σε παλιότερη συνέντευξη στο REAL, κατάφερε να φάει όλο το χρόνο χωρίς να ακουστεί λέξη για έξοδο από την ΕΕ, εθνικό νόμισμα, διαγραφή χρεών κλπ. Προχτές έκανε ακόμα ένα φάουλ, ρώτησε αν το ΕΠΑΜ έχει κόσμο. Έχει κάνει άραγε ποτέ αυτή την ερώτηση σε οποιονδήποτε εκπρόσωπο από τα συστημικά κόμματα, που έχουν μέσα όλη την σαβούρα της κοινωνίας???? Ενώ σε σημερινή (αμέσως μετά δηλαδή από το Δημήτρη και διόλου τυχαία!!) συνέντευξη του κου Χιόνη στον ίδιο «κο» Τράγκα στα Parapolitika FM, έσπευσε να μας ενημερώσει πως φτιάχνει νέο πολιτικό σχηματισμό, πως έχει πολλούς καθηγητές μαζί, ακόμα και στο δελτίο τους το ανέφεραν!!! O αβανταδόρος του συστήματος, ο αγκιτάτορας «κος» Τράγκας, ο «δημοσιογράφος» που έχει ανάγει σε επιστήμη το να στείλει τον κόσμο στον καναπέ, πείθοντάς τον ότι όλα είναι μεν σκατά αλλά resistance is futile, αυτός που τα τελευταία χρόνια κάνει καριέρα επαναλαμβάνοντας με μεγάλη διαφορά φάσης τις οικονομικές και πολιτικές σου αναλύσεις Δημήτρη, χωρίς να σε αναφέρει, ανακάλυψε και άλλο πολιτικό σχηματισμό, αντιμνημονιακό φυσικά!!! Οπότε καταλάβαμε που το πάνε και αυτοί φοβούμαι… Όλοι υπάρχουν εκτός από το ΕΠΑΜ, σαλαμοποιούμε τον λαό σε 100 κομμάτια που ακολουθούν διάφορους νεόκοπους επαναστάτες του 2016!!! Δημήτρη, μήπως δεν πρέπει να ξαναμιλήσεις σε αυτό το άτομο ποτέ???

  Μου αρέσει!

 3. Χρήστος Σολωμός

  ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ.

  ΜΕΡΟΣ Β.

  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

  Βασικά αξιώματα.
  1.Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα έχουν τεράστια δύναμη επηρεασμού .
  2.Αυτά ανήκουν στην ολιγαρχία.
  3.Η ολιγαρχία τα χρησιμοποιεί προς ίδιον συμφέρον. Δηλαδή της αποβλάκωσης του κόσμου και της προπαγάνδας υπέρ κομμάτων συναλλασσόμενων με αυτούς για την αύξηση των κερδών της.
  4.Βασικά συστατικά αποβλάκωσης του κόσμου είναι ο ατομισμός, ο αποπροσανατολισμός, η προβολή για μίμηση πλούσιας ζωής , η εκμετάλλευση βασικών ενστίκτων, η ακατάσχετη μικροπρεπής μπουρδολογία με ολίγη πολιτική , το κουτσομπολιό, η εξαφάνιση της πνευματικής ζωής και δημιουργίας του τόπου , η υποκουλτούρα, οι αυξανόμενες εκπομπές τηλεπωλήσεων, η βία και οι ταινίες βίας, η αναμετάδοση ειδήσεων από ύποπτες πηγές βλέπε μυστικές υπηρεσίες, η εξαφάνιση κάθε αντίθετης άποψης σε καίρια θέματα, η ταύτιση των ιδιοτελών συμφερόντων της ολιγαρχίας με τα συμφέροντα του έθνους. Πχ. Ευρώ, ΕΟΚ.
  5.Από ποιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα , από όλες αυτές τις δημοκρατικές όπως αυτάρεσκα θέλουν να ονομάζονται , εφαρμόστηκε το άρθρο 15 παρ. 2 του συντάγματος ;
  Να τι ορίζει το σύνταγμα : Ο άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.
  6.Συμπέρασμα. Δεν αρκούν τα λόγια , οι νόμοι και τα ραδιοτηλεοπτικά συμβούλια , το δημόσιο αγαθό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων εξαρτάται σε ποιανού χέρια βρίσκεται.
  Έτσι βασική αποστολή κάθε δημοκρατικής κυβέρνησης στην Ελλάδα , αν την δούμε ποτέ βέβαια , είναι ο διαχωρισμός της ολιγαρχίας από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, άλλωστε έχουν τις εφημερίδες και τα περιοδικά για να ασχημονούν σε βάρος της κοινωνίας.

  Δεν αξίζει τον κόπο να αναφερθούμε στις φιέστες εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης από τον κυβερνητικό Σύριζα
  και της πίεσης στην ολιγαρχία αυτών των μέσων για πιο φιλοκυβερνητική στάση των ΜΜΕ.

  Δύο παραδείγματα. Το ένα για την δύναμη των ραδιοτηλεοπτικών μέσων το δεύτερο για μία ομολογία από πλευράς της ολιγαρχίας, παράγοντα της οικονομικής ζωής του τόπου μας , πως βλέπουν γενικότερα αυτές τις επιχειρήσεις.

  Είναι ευρύτατα γνωστό το περιστατικό στις 30/10/1938, πού έντρομοι οι Αμερικανοί πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους προσπαθώντας να σωθούν, επειδή νόμιζαν ότι τους επιτέθηκαν οι Αρειανοί από μία εκφώνηση στο ραδιόφωνο, του Πόλεμου των Κόσμων του Ορσον Ουέλς.

  Σταύρος Ψυχάρης: «Δεν υπάρχουν όμως εφημερίδες που να εκδίδονται για να εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από εκείνες του ιδιοκτήτη τους ή να υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα». «Βήμα της Κυριακής» (8/1/2012).
  Φανταζόμαστε τι γίνεται στα κανάλια της τηλεόρασης.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s