Αντιπροσωπεία του Ε.ΠΑ.Μ. στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

Δελτίο Τύπου

Αντιπροσωπεία του Ε.ΠΑ.Μ. αποτελούμενη από τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο, τον επικεφαλής του Τομέα Ναυτιλίας Αντώνη Παπαντωνίου και το μέλος του Συνδικαλιστικού Τομέα  Γιώργο Γεωργή, παρέστη στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στις 4 Μαρτίου 2017 στο ξενοδοχείο Savoy στον Πειραιά με θέμα: «Το θεσμικό πλαίσιο της ποντοπόρου Ναυτιλίας, η σχέση του εφοπλισμού με την χώρα, η συμβολή του στην οικονομία, τα προβλήματα του Ναυτεργατικού κόσμου και η εναλλακτική ριζοσπαστική επιλογή».

Η παρουσία της αντιπροσωπείας του Ε.ΠΑ.Μ. πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση που απέστειλε το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ προς το Ε.ΠΑ.Μ. και άλλα πολιτικά κόμματα, με σκοπό την κατάθεση προτάσεων και την συμβολή τους απέναντι στην οξυμένη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ο χώρος της Ναυτιλίας ευρύτερα, από την επίθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την στάση της κυβέρνησης.

Την παρέμβαση εκ μέρους του Ε.ΠΑ.Μ. έκανε ο επικεφαλής του τομέα Ναυτιλίας ναύαρχος εν αποστρατεία κ. Αντώνης Παπαντωνίου, όπου μεταξύ άλλων επισήμανε ότι: «Το πρόβλημα πλέον στην χώρα μας δεν είναι απλά ένα πρόβλημα βαθιάς οικονομικής κρίσης, αλλά κατοχής με όλη την σημασία της λέξης από επικυρίαρχες δυνάμεις, πολύ περισσότερο που καμιά φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει αφ’ εαυτού της, αλλά μόνο μετά από την σύμφωνη γνώμη και έγκριση των «θεσμών», όπως υποτελώς αποδέχθηκαν και υπέγραψαν στο 3ο μνημόνιο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συμφώνησαν ΝΔ, και λοιπές μνημονιακές κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Επισήμανε ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι πλέον πλήρως διεθνοποιημένο και εξαρτώμενο από το χρηματοπιστωτικό σύστημα που μέσω των δανείων κινούν τα νήματα».

Το Ε.ΠΑ.Μ. αντιλαμβάνεται την Ναυτιλία σαν ένα πλήθος δραστηριοτήτων, που συνδέονται με την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, με τις τροφοδοσίες πλοίων, τη ναυλαγορά την ασφαλιστική αγορά κά. Υπογράμμισε την ανάγκη διαφορετικού μείγματος πολιτικής στην πάταξη της ψηλής ανεργίας στον κλάδο. Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της  ασφάλειας των πλοίων.

Ο επικεφαλής του τομέα Ναυτιλίας του Ε.ΠΑ.Μ. κ. Α. Παπαντωνίου συντάχθηκε αμέριστα εκ μέρους του Μετώπου με τα αιτήματα και την τοποθέτηση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ κ. Νταλακογιώργου όπως αυτά εκφράστηκαν στην εισήγηση του και προέτρεψε τους εργαζόμενους στη ναυτιλία να συνδέσουν τον αγώνα τους και με άλλους κλάδους όπως πρόσφατα έπραξαν με τον αγώνα των αγροτών. Ολοκλήρωσε την παρέμβαση αναφέροντας τα  προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ., ως την αναγκαία αφετηρία για την απελευθέρωση της χώρας, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την κατοχύρωση της Δημοκρατίας στον τόπο μας.

Αθήνα 4 Μαρτίου 2017

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: