Συμβολαιογράφοι και πλειστηριασμοί

Του Δημήτρη Καζάκη

Ευτυχώς ο κ. Σρόιντερ, δημοσιογράφος-κολλήγας του Κοντομηνά, ανέλαβε να μας ενημερώσει για τους πλειστηριασμούς. Τη μάχη της Τετάρτης, όπως την ονόμασε. Εκεί ειλικρινά νιώσαμε μέγιστη λύπη για τους δύστυχους συμβολαιογράφους, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως θύματα, έρμαια τραμπουκισμού και διασυρμού. Προφανώς αυτοί είναι τα αθώα θύματα, που κάποιοι σκοτεινοί τραμπούκοι εμποδίζουν να κάνουν τη θεάρεστη δουλειά τους.

Έτσι είναι. Θύμα σήμερα δεν είναι αυτός που χάνει άδικα την περιουσία του, γιατί έτσι το θέλουν οι δανειστές και τα μνημόνια. Όχι βέβαια. Θύματα είναι καμιά 20 συμβολαιογράφοι που διαπλέκονται με κοράκια, τράπεζες και κυκλώματα προκειμένου να αρπάξουν την ιδιωτική περιουσία του Έλληνα πολίτη. Τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν οι άνθρωποι. Δεν έχει καμιά σημασία αν όλα αυτά είναι νόμιμα, συνταγματικά και σύμφωνα με τα χρηστά ήθη και το δίκαιο, που οφείλει να υπηρετεί ο συμβολαιογράφος ως ανεξάρτητος λειτουργός της δικαιοσύνης.

Το κύκλωμα των ελάχιστων συμβολαιογράφων που επωφελούνται από τους πλειστηριασμούς, έχει υποβιβάσει το επάγγελμα. Από ανεξάρτητος λειτουργός της δικαιοσύνης, ο οποίος συμμετέχει στους πλειστηριασμούς προς όφελος του πολίτη, δηλαδή του αδύναμου μέρους. Σε επαγγελματίες που τους ενδιαφέρει μόνο το πελατολόγιο, καταπατώντας βάναυσα Σύνταγμα, δίκαιο και Κώδικα.

Απλά, αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι συμβολαιογράφοι συμμετείχαν κατά τη ναζιστική κατοχή στην αρπαγή των ακινήτων από τους πολίτες. Όσοι νομιμοποίησαν με την παρουσία τους ή τις πράξεις τους την αρπαγή αυτή, μετά την απελευθέρωση τους αφαιρέθηκε η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, εκδιώχθηκαν από τον κλάδο και δεν τους επετράπη ποτέ ξανά να ασκήσουν το συμβολαιογραφικό επάγγελμα. Το ίδιο έκαναν και τα σώματα των δικηγόρων.

Τότε όπως και σήμερα το κύκλωμα αυτών των συμβολαιογράφων και δικηγόρων που νομιμοποίησαν την αρπαγή των ακινήτων, ήταν μικρό σε αριθμό κι άρα ήταν απλό και εύκολο να διωχθούν από το επάγγελμα για κατάφωρη καταπάτηση του Κώδικα που διέπει το επάγγελμα. Μπορεί σήμερα λίγοι να το θυμούνται, αλλά είναι σίγουρο ότι η διαδικασία κάθαρσης του επαγγέλματος θα επαναληφθεί όταν η χώρα αποκτήσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία της. Γι’ αυτό ας μην έχει κανένας αμφιβολία.

Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

Advertisements

2 thoughts on “Συμβολαιογράφοι και πλειστηριασμοί

Add yours

 1. Όλα αυτά τα αρπακτικά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους κουκουλοφόρους στην γερμανική κατοχή. Σαν Έλληνας ο οποίος βιώνει χρόνια τώρα την ταπείνωση της κατοχής της πατρίδας του και ζει πέραν της δικής του αγωνίας για την καθημερινότητα και την αγωνία και την εξαθλίωση των συμπατριωτών μας, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ τα συγκεκριμένα κοράκια μαζί με όλα τα υπόλοιπα στην εσχάτη των ποινών. Εάν καταφέρει η πατρίδα μας να ελευθερωθεί, πιστεύω σύντομα, για να έχουμε αυτή τη φορά σωστή συνέχεια σαν λαός, σαν έθνος, πρέπει να ξεκινήσουμε με την σωστή τιμωρία των προδοτών. Εάν δεν ξεκινήσουμε έτσι, μετά από λίγα χρόνια θα ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση.

  Μου αρέσει!

 2. ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ.
  ΜΕΡΟΣ Γ.
  Είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο ότι τα πολιτεύματα είναι βασικά δύο. Το ολιγαρχικό και το δημοκρατικό.
  Πολίτευμα, είναι ο τρόπος οργάνωσης και άσκησης της κρατικής εξουσίας.
  Το κάθε πολίτευμα μπορεί να έχει τις παραλλαγές του, η ουσία όμως παραμένει η ίδια.
  Μία παραλλαγή της ολιγαρχίας είναι η αντιπροσωπευτική μέσα σε παρένθεση δημοκρατία , παραλλαγή της αντιπροσωπευτικής είναι η δικτατορία δηλ. η άμεση κατάργηση όλων των δικαιωμάτων πού κατέκτησε ο λαός μετά από σκληρούς αγώνες στο διάβα του χρόνου.
  Η βασική διαφορά των δύο πολιτευμάτων είναι ότι στο δημοκρατικό ο λαός άμεσα αποφασίζει τις γενικές κατευθύνσεις , πως θα πορευτεί η κοινωνία , έχει το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να μπορεί να καθαιρέσει τον εκλεγμένο από την θέση του και για να προστατευθεί η δημοκρατία χρησιμοποιεί ευρέως την κλήρωση, άνω του 90 % των δημόσιων θέσεων στην αρχαία Αθήνα εμπλέκονταν με αυτό τον τρόπο. Για να κατοχυρωθεί η δημοκρατία χρησιμοποιεί και πλήθος άλλων μέτρων, όπως τον έλεγχο των πεπραγμένων των αρχόντων , την εναλλαγή κλπ.
  Επίσης στο δημοκρατικό πολίτευμα προσιδιάζει και συγκεκριμένος τρόπος οικονομικής πολιτικής.
  Αυτός αφορά την ολότητα των πολιτών ,το συμφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Με βαριά φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων.
  Αντίθετα στην ολιγαρχία οι άρχοντες συνήθως εκλέγονται από περιορισμένο αριθμό πολιτών ή η ψήφος των πλουσίων έχει πολλαπλάσιο βάρος ή κληρονομικώ δικαίω έχουν στα χέρια τους την εξουσία και αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα της πολιτείας ερήμην των πολιτών χρησιμοποιώντας κάθε ιστορική εποχή διάφορα σοφίσματα. Πχ. Σπαρτιατική κοινωνία.
  Εξυπηρετούν τα προσωπικά συμφέροντά τους, των φίλων τους και της τάξης που τους στηρίζει, αν δεν ανήκουν άμεσα στην ολιγαρχία.
  Εδώ υπάρχει σε μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού μεγάλη φτώχεια ( η σπαρτιατική κοινωνία έχει τα δικά της ιδιόρρυθμα χαρακτηριστικά) και χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη προστασίας των φτωχών.
  Αδιαφάνεια , έλλειψη ενημέρωσης, ο λαός στην γωνία , πελατειακό κράτος , σωρεία σκανδάλων , οι πλούσιοι πρωταγωνιστούν και συναλλάσσονται με τους πολιτικούς ,νόμος είναι το κέρδος ,φορολόγηση των πλουσίων ελάχιστη, η απόλυτη φτώχεια παρουσιάζεται σαν φυσικό γεγονός κλπ. είναι μερικά χαρακτηριστικά του ολιγαρχικού πολιτεύματος.
  Το δικό μας πολίτευμα η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, προέρχεται από την Αγγλική δημοκρατία πού και αυτή προέρχεται από την Ρωμαϊκή δημοκρατία. Res publica.
  Η ρωμαϊκή δημοκρατία όμως εκτός το όνομά της στην πράξη ήταν μία σκληρότατη, βάναυση , βάρβαρη, αιματηρή ολιγαρχία. *
  Αγγλικό κοινοβούλιο.
  Το κοινοβούλιο στην αρχή ήταν ένα συμβουλευτικό όργανο του Μονάρχη, πού διεκδίκησε και πήρε τις εξουσίες από το Στέμμα.
  Στην αρχή μόνο πολίτες με περιουσία είχαν το δικαίωμα της ψήφου.
  Το 1689 περίπου 50 χιλιάδες έχουν δικαίωμα ψήφου στην Αγγλία.
  Κάτω από σκληρούς αγώνες του λαού και αφού σιγουρεύτηκε η αστική τάξη ότι δεν θα έχανε την κυριαρχία της, έδωσε και στον υπόλοιπο πληθυσμό το δικαίωμα της ψήφου.
  Φυσικά για να εξαπατάνε τους πολίτες χρησιμοποιούν την λέξη δημοκρατία και διάφορες σοφιστείες όπως ότι δεν μπορούσε για πρακτικούς λόγους να εφαρμοστεί η αρχαία ελληνική δημοκρατία κλπ.
  Δείτε εδώ ** την επίσημη προπαγάνδα της παιδείας μας από το βιβλίο Κοινωνικής και πολιτικής αγωγής.
  Στο 8.4.2 Κράτος Δικαίου αναφέρει.
  [Το κράτος δικαίου είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της αστικής τάξης, τον 19ο αιώνα, να περιορίσει την αυθαιρεσία της μοναρχικής εξουσίας και να διασφαλίσει τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών, γραμμένα σε ένα Σύνταγμα.]

  Στο πρόσωπο του Λοκ η αγγλική αστική τάξη θα βρει το θεωρητικό που θα δικαιώσει την ανατροπή του βασιλιά .
  Ο Λοκ δεν αναγνωρίζει στις τάξεις των εργαζομένων την ικανότητα να κυβερνούν ή να συμμετέχουν στην διακυβέρνηση της χώρας. Η άποψή του για την αντιμετώπιση των φτωχών είναι η ωμή βία.
  Για να αντιληφθούμε ότι η διασφάλιση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών αφορά στην πράξη μόνο την αγγλική αστική τάξη.
  Επίσης ο συγγραφέας του σχολικού πονήματος θεωρεί σαν κάτι το φυσικό και ουρανοκατέβατο την απόλυτη φτώχεια και ο δήμος μαζί με το κράτος προσπαθούν να το λύσουν.
  Εμείς αναρωτιόμαστε, είναι δυνατό να κυβερνάει ο λαός και να μην έχει λύσει βασικά προβλήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης όπως στέγης ,τροφής ,ύδρευσης ,ηλεκτρικού, υγείας κλπ. σε όλους τους πολίτες που δεν διαθέτουν το ανάλογο εισόδημα ;
  Οι πολίτες να είναι στο μόνιμο άγχος ,το κράτος ενάντια και σε αυτό το κουτσουρεμένο σύνταγμα να τους χαρατσώνει ανεξέλεγκτα και να κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση λόγω χρεών ;
  Και μετά έχουμε το θράσος να λέμε ότι κυβερνάει ο λαός.

  * Εδώ μία εικόνα της ρωμαϊκής ολιγαρχίας , https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1
  ** http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL104/66/535,1944/

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: