Έχουμε δώσει όρκο τιμής στα παιδιά και τους γονείς μας… Ακόμη και ένας από εμάς να μείνει, θα δώσει τον αγώνα μέχρι τέλους

Συναγωνιστές καλημέρα και χρόνια πολλά!

Πριν από 196 χρόνια οι πρόγονοι μας επαναστάτησαν ενάντια στον Τούρκικο ζυγό.
Παράτησαν οικογένειες βιος δουλειές και συντάχθηκαν στην επανάσταση μαζί με τους Φιλικούς. Απλοί άνθρωποι που είχαν λιγοστά και δεν ήθελαν περισσότερα, ήθελαν μόνο την Ελευθερία τους και δεν άντεχαν άλλο την σκλαβιά. Σκλαβιά που είχαν γνωρίσει από τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους μια σκλαβιά που υπήρχε 400 χρόνια πάνω στα κεφάλια τους.

Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης, Καραϊσκάκης, Μποτσαραίοι, Νικηταράς, Διάκος, Παπαφλέσσας, Ανδρούτσος και πολλοί άλλοι γνωστοί και άγνωστοι σήκωσαν το λάβαρο της ελευθερίας και απελευθερώναν τα ιερά χώματα το ένα μετά το άλλο. Από την άλλη μεριά οι Τούρκοι προσπαθούσαν να καθυποτάξουν τον ραγιά που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι μια με τον Δράμαλη, μια με τον Ιμπραήμ. Έφερναν απ΄ όπου μπορούσαν στρατό και έκαναν κάθε λογής βασανιστήρια και εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων με σκοπό την εξαφάνιση του γένους. Δεν τα κατάφεραν όμως, μια χούφτα Έλληνες κατάφεραν να ξεσηκώσουν τον λαό να αντισταθούν να διεκδικήσουν και τελικά να ελευθερωθούν.

Αυτή η μικρή μα τόσο βαθιά ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα. Μια χούφτα ανθρώπων ξεκίνησαν την επανάσταση τον Ιούνιο του 2011 στην Αργυρούπολη ενάντια στην σκλαβιά των τραπεζών και των οικονομικών συμφερόντων ντόπιων και ξένων.

Σήκωσαν το λάβαρο της επαναστάσεως που γράφει

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

και απαιτεί  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ.

Κάποτε ο Γέρος του Μοριά είπε:
«Ο Θεός έδωσε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδος και δεν την παίρνει πίσω».

Γι αυτό το ανεκπλήρωτο ομόλογο μίλησε ο Δημήτρης Καζάκης το 2012
<<…. Ετούτη η γη ανήκει στο γένος μας, στο λαό μας, και εκτός από τα ομόλογα που έχουν υπογράψει οι εγκάθετοι κυβερνήτες για να μας έχουν αλυσοδεμένους οι ντόπιοι και ξένοι ληστοσυμμορίτες, υπάρχει και ένα ομόλογο που από τον εποχή του Κολοκοτρώνη έχει μείνει ανεκπλήρωτο: το ομόλογο της ελευθερίας της Ελλάδος. Κι αυτό ήρθε η ώρα να πληρωθεί στο ακέραιο και με όλους τους τόκους υπερημερίας. >> .

Το 2014 δήλωσε:
«Έχουμε δώσει όρκο τιμής στα παιδιά και τους γονείς μας… Ακόμη και ένας από εμάς να μείνει, θα δώσει τον αγώνα μέχρι τέλους»
Αυτός είναι ο Καζάκης, μπροστάρης ακούραστος, που προσπαθεί να κάνει κάθε λόγο του πράξη είναι ο δικός μας ηγέτης εμπνευστής και στυλοβάτης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή να είσαι μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου. Είμαστε όλοι απόγονοι μεγάλων πολεμιστών και το αποδεικνύουμε καθημερινά. Η ευθύνη στις πλάτες μας είναι μεγάλη και το χρέος προς την Πατρίδα βαρύ. Είμαστε απλοί άνθρωποι και αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την υπερηφάνεια μας. Έχουμε ταχθεί στην απελευθέρωση της πατρίδος και ξέρουμε πως δεν υπάρχει γυρισμός, είναι ο μοναδικός μονόδρομος στην σημερινή εποχή. Το κάνουμε για τα παιδιά μας για τα εγγόνια μας και για τους παππούδες μας. Δεν αποσκοπούμε σε καρέκλες ούτε σε κέρδη επαγγελματικά ή άλλα. Αυτοί είμαστε, αγνοί Πατριώτες που έπεσε πάνω μας σαν βροχή η επιθυμία της ελευθερίας και θέλουμε να πληρωθεί το ομόλογο που υπέγραψε ο Θεός το 1821.

Εμείς συναγωνιστές είμαστε αυτοί που θα ελευθερώσουμε την Πατρίδα, εμείς είμαστε αυτοί που θα φέρουμε το χαμόγελο πάλι στα παιδιά μας. Εμείς είμαστε γνωστοί και άγνωστοι, που θα κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα.

Ευχαριστώ συναγωνιστές!
Ευχαριστώ Ε.ΠΑ.Μ.!

Λάππας Ελευθέριος μέλος ΤΟ Ιωαννίνων και μέλος της ΠΓ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: