ΑΔΙΚΕΣ … ΔΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ «Η αλληλεγγύη το μόνο μας όπλο»

480 εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων έχουν δέσει τα χέρια της δικαιοσύνης υπέρ των δανειστών. Το προαπαιτούμενο της αλλαγής του Κώδικα ποινικής Δικονομίας (το δίκαιο διεξαγωγής της πολιτικής δίκης) έφερε τρομακτικές αλλαγές στην διεξαγωγή των πλειστηριασμών και όχι μόνο. Να επισημάνουμε πως τελευταία φορά αλλαγής του ΚΠΔ ήταν το 1985 με ασήμαντες αλλαγές.

Το πρόσχημα της αποδόμησής του ήταν η απλοποίηση των δικαστικών ενεργειών και η συντόμευση του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης. Με τον ν4335/2015 άλλαξε σχεδόν στο σύνολο του με αποτέλεσμα να είναι αχαρτογράφητα νερά για τους νομικούς και τους δικαστές γεγονός που μπορεί, από μόνο του να φέρει ανεπανόρθωτες ζημιές στους πολίτες και στην περιουσία τους.

Στην πραγματικότητα , σύμφωνα με πολλούς νομικούς και δικαστές, υποβαθμίζει την απονομή της δικαιοσύνης οδηγώντας σε ΑΔΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ γιατί δίνεται προτεραιότητα στα δικαιώματα των τραπεζών έναντι των πολιτών. Επίσης αυξάνει υπέρμετρα τα κόστη άμυνας και περιορίζει σημαντικά τους χρόνους αντίδρασης. Οι τράπεζες πλέον είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι το επόμενο βήμα στο οποίο τα κοράκια θα έχουν τον πλήρη έλεγχο και θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα σύστημα αδιαπέραστο προκειμένου να λεηλατούν ανενόχλητοι την περιουσία μας.

Αυτές είναι επιταγές της τρόικας και του ΔΝΤ. Αυτό επιτάσσει η υπακοή στα μνημόνια και το ευρώ. Αυτό ψήφισαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα δοσιλογικά κόμματα της βουλής.

Αυτή τη στιγμή το μόνο όπλο που μας μένει είναι η αλληλεγγύη για την προστασία της περιουσίας μας, όσο ακόμα διατηρείται ο δημόσιος χαρακτήρας της διαδικασίας. Η έμπρακτη αλληλεγγύη που πρέπει να δείξουμε με την παρουσία μας, γιατί σήμερα είναι ο γείτονας, αύριο είναι ο διπλανός έπειτα είμαστε εμείς.
Είναι σημαντικό και επιτακτικό να είμαστε όλοι παρόντες στα ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s