ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ποινικοποίηση των αγώνων

Ποινικοποίηση των αγώνων

Αθήνα 26 Ιουνίου 2017

Είναι γνωστό στο Πανελλήνιο, ότι από τετραετίας σε πολλά ειρηνοδικεία της χώρας, υπήρξε σθεναρή αντίσταση του ΕΠΑΜ και με αυτόν τον τρόπο, είναι γεγονός, έχουν σωθεί αρκετές περιουσίες συμπολιτών μας από την εκποίηση. Ωστόσο, με τις αλλαγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, μετά από κάθε ματαίωση διαδικασίας εκπλειστηριασμού, ορίζονταν νέα ημερομηνία μετά από περίπου 45 ημέρες. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση η αντίσταση του ΕΠΑΜ στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας από κοινού με άλλα πολιτικά κόμματα και κινήσεις πολιτών, έδινε στον οφειλέτη την απαραίτητη χρονική ανάσα για την εύρεση τρόπου αντίδρασης, προκειμένου να μην χάσει την περιουσία του.

Κατά το τελευταίο οκτάμηνο, όπως ήταν επίσης γνωστό, οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τους πλειστηριασμούς συμβολαιογράφοι απείχαν από τις διαδικασίες με απόφασή τους. Όμως, λίγα 24ωρα πριν, με απόφασή τους, όπως ενημέρωσαν μέσω δελτίο Τύπου, ανέστειλαν την οκτάμηνη αποχή τους από τις διαδικασίες των πλειστηριασμών.

Μάλιστα βάλλουν κατά των αρμοδίων, καταγγέλλοντας αδιαφορία από πλευράς των, διότι δεν δόθηκε λύση στο ζήτημα. Καλούν δε την Πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς «να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους». Τι λένε δηλαδή οι συμβολαιογράφοι; Πετάνε κατ’ αρχήν την μπάλα στην εξέδρα και αφήνουν να εννοηθεί ότι έρχεται …τυφώνας!

Όπως επίσης είναι γνωστό, από 1ης Αυγούστου, τίθεται σε εφαρμογή ο νέος τρόπος εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, μέσω της ηλεκτρονικής οδού. Δηλαδή, έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με τους οποίους, τράπεζες και κοράκια, θα αρπάξουν χιλιάδες περιουσίες εν ριπή οφθαλμού.

Όμως την ίδια στιγμή, οι συμβολαιογράφοι καλούνται να αποστείλουν εκθέσεις με στοιχεία, στις κατά τόπους Εισαγγελείες Πρωτοδικών, όσοι εκ των συμβολαιογράφων αντιμετώπισαν «προβλήματα» από αντιδράσεις πολιτών, στις διαδικασίες πλειστηριασμών της περασμένης εβδομάδας. Αντιλαμβάνεται ο καθένας δημοκράτης πολίτης, τι συνεπάγεται αυτή η κίνηση. Ήδη, το γνωρίσαμε, με το σχηματισμό σχετικής δικογραφίας εναντίον πολιτών, μελών και φίλων του ΕΠΑΜ της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων.

Μετά τα παραπάνω προκύπτουν αβίαστα ορισμένα ερωτήματα:

1) Αλήθεια, έχει σκεφτεί το πολιτικό σύστημα και ειδικότερα οι βουλευτές όλων των κομμάτων, επιτέλους τι θα συμβεί από το καλοκαίρι και επέκεινα, με το ζήτημα των πλειστηριασμών;

2) Αλήθεια έχουν αντιληφθεί το μέγεθος και την ένταση της καταστροφής που έρχεται;

3) Αλήθεια, ποιον εκπροσωπούν τελικά οι βουλευτές, οι λεγόμενοι αντιπρόσωποι του Έθνους;

Οι εικόνες της Ισπανίας, έρχονται τώρα πολύ κοντά. Θα τις ζήσουμε, χωρίς αμφιβολία. Όσο δε, για το τελευταίο οχυρό υπεράσπισης των πολιτών που είναι η Δικαιοσύνη: τους έχουν δέσει τα χέρια, οι μνημονιακοί νόμοι. Και εφόσον οφείλουν οι λειτουργοί της να γνωμοδοτούν σύμφωνα με τους εφαρμοστικούς νόμους, τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας τι συμβαίνει σε τούτη τη χώρα. Όχι ότι είναι άμοιροι ευθυνών.

Το ΕΠΑΜ, καταγγέλλει την απόπειρα ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Το ΕΠΑΜ, έχοντας πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών πανελλαδικά, δηλώνει ότι στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει πολιτικά κάθε πολίτη που διώκεται για παρόμοιους λόγους, όπως και κάθε κινητοποίηση ενάντια στην εκποίηση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Και επαναλαμβάνει την υπόσχεσή του  για την επιστροφή των περιουσιών που εκπλειστηριάστηκαν στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής, πίσω στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, αμέσως με την αποκατάσταση της νομιμότητας και της εθνικής κυριαρχίας.

Το ΕΠΑΜ ξεκαθαρίζει ότι, η σωτηρία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, περνάει μέσα από τη σωτηρία ολόκληρης της χώρας και του λαού της: Με την απελευθέρωση από το ζυγό της ΕΕ, την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την εγκαθίδρυση ενός γνήσιου, δημοκρατικού πολιτεύματος. Μόνο έτσι θ’ ανοίξει ο δρόμος για λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Στον αγώνα αυτό, το ΕΠΑΜ ήταν, είναι και θα είναι, πάντα στην πρώτη γραμμή!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: