ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ (12/7/2017)

Συναγωνιστές – Συναγωνίστριες η επίθεση κατά της περιουσίας του λάου μας συνεχίζεται και αυτή την Τετάρτη.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος και ασφαλής στην σημερινή κατάσταση. Οι κατασχέσεις λογαριασμών πνίγουν την μικρή ρευστότητα των επιχειρήσεων που αδυνατούν να πληρώσουν μισθούς και προμηθευτές. Πάνω από 370.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις,

Οι 6 στους 10 έχουν κοκκινίσει τα δάνεια τους από αυτούς το 80% αδυνατούν να πληρώσουν με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε “αναγκαστικές εκτελέσεις” επιβολής μέτρων. Σπίτια, αγροτεμάχια, αυτοκίνητα και ότι έχει να κάνει με τον μόχθο και τον ιδρώτα μιας ζωής βγαίνουν στο σφυρί με συνοπτικές διαδικασίες. Τα δικαστήρια της χώρας έχουν γίνει χώρος αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας.

Οι συμβολαιογράφοι μετά από οχτώ μήνες μερικής αποχής και αφού έχουν συμφωνήσει στον τρόπο λειτουργίας και κατασκευής της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έφτασαν στο σημείο να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή της.

Ναι οδυνηρό αλλά πραγματικό η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών γίνεται με τα λεφτά των συμβολαιογράφων όλης  της χώρας πλην της Κέρκυρας.

Παρ’ όλες τις επιστολές και τις εκκλήσεις που έχουμε κάνει στον Σύλλογο Ιωαννίνων και στο πρόεδρο του τον κ.Παππά  δυστυχώς  δεν εισακουστήκαμε. Τι σημασία έχει αν το σύνταγμα έχει αντικατασταθεί από τους εφαρμοστικούς, τι σημασία έχει αν ο ΟΗΕ έχει κάνει δυο εκθέσεις που αναφέρει πως τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται παράφορα στην Ελλάδα λόγω της δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται κατόπιν εντολών της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της ΕΕ, τι σημασία αν οι τράπεζες ξεπουλούν τα δάνεια μας σε διεθνή κοράκια έναντι πινακίου φακής, τι σημασία έχει αν ο Ελληνικός λαός χρεώθηκε τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και οδηγήθηκε στην καταστροφή για την σωτηρία τους, τι σημασία έχει αν οι πλειστηριασμοί σήμερα είναι αντίθετοι με τα χρηστά ήθη και το σύνταγμα που όλοι οι συμβολαιογράφοι έχουν ορκιστεί πως θα υπηρετούν;

Το μόνο που έχει σημασία είναι να εκπληρώνονται οι μνημονιακές επιταγές, το μόνο που έχει σημασία είναι να λειτουργεί “απρόσκοπτα η δικαιοσύνη” πίνοντας το αίμα του κοσμάκη .Το μόνο που έχει σημασία είναι να μην τους  ενοχλούν οι γραφικοί τύποι που δεν επιτρέπουν να γίνονται οι πλειστηριασμοί. Το μόνο που έχει σημασία είναι να πληρώνονται για αυτό που κάνουν έστω κι αν είναι παράνομο, ανήθικο και καταστρεπτικό.

Μόνο με  την αντίσταση από έναν οργανωμένο λαό μπορούμε να βγούμε από την κατοχή που ζούμε. Η οργάνωση του λαού ξεκινάει από την αντίσταση και φέρνει αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη είναι η συγκολλητική ουσία του λαού, είναι αυτό που θα μας κάνει δυνατούς και θα μας ενώσει όλους σαν μια μεγάλη γροθιά που θα σπάσει τα δεσμά μας.

Εδώ και τέσσερα χρόνια το ΕΠΑΜ βρίσκεται στα περισσότερα ειρηνοδικεία της χώρας αποτρέποντας την υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας. Αυτό θα κάνει και αυτή την Τετάρτη 12/7/17 μέχρι η Πατρίδα να απελευθερωθεί από την οικονομική κατοχή που της έχει επιβληθεί και δεν θα ησυχάσει μέχρι να οδηγηθούν στην πραγματική δικαιοσύνη όλοι εκείνοι που συναινούν στο έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού και της Πατρίδας.

Καλούμε  τον Γιαννιώτικο λαό την Τετάρτη 12/7/17 να δώσει το παρόν στο ειρηνοδικείο Ιωαννίνων  από τις 15:30 μέχρι τις 17:00 για να αποτραπεί για άλλη μια φορά η λεηλασία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: