Πλειστηριασμοί: Μια υγιής αντίδραση της κοινωνίας που αξίζει να αναπαραχθεί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας

Προς
τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο
Εφετείου Ιωαννίνων
Ιωάννινα 7/2/2018

Έκκληση – Διαμαρτυρία

Οι κάτωθι υπογράφοντες την παρούσα, Έλληνες πολίτες, κάτοικοι Ιωαννίνων (ως επί το πλείστον) απευθυνόμαστε προς το Σύλλογό σας και όλα τα μέλη του, αναφορικά με το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων συμπολιτών μας, που έχει ενσκύψει στην κοινωνία μας τους τελευταίους μήνες, ως απόρροια των πολιτικών επιλογών των κυβερνώντων οι οποίοι τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία ξένων συμφερόντων (Ε.Ε., Ευρωπαϊκές Τράπεζες, Δ.Ν.Τ. κ.λ.π.). Επιλογές που αποδεδειγμένα πλέον κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν την Ελληνική Οικονομία, τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες, ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία.

Ήδη, κάποιοι εξ ημών, έχουμε εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή μας στην διενέργεια οποιουδήποτε είδους πλειστηριασμού με κινητοποιήσεις και παρουσία μας στο Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων και έχουμε αιτιολογήσει πλήρως την στάση μας αυτή: «Κάτω από τις σημερινές συνθήκες της άγριας περικοπής των εισοδημάτων, δημευτικής φορολογίας και υπό καθεστώς μνημονιακής κατοχής, η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας του λαού, μέσω των πλειστηριασμών, συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών διατάξεων των άρθρων 17, 21 και 25 του Συντάγματος και κανένας πλειστηριασμός δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός από τους πολίτες».

Δυστυχώς η Πολιτεία, αντί να επιλύσει το ζήτημα διαχωρίζοντας τα θύματα της οικονομικής κρίσης από τους κατά περίπτωση απατεώνες και συστηματικούς κερδοσκόπους κακοπληρωτές, προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και κατάργησης της δημοσιότητας του πλειστηριασμού, μέσω της ηλεκτρονικής τους πλέον διεξαγωγής, χωρίς μάλιστα η ηλεκτρονική πλατφόρμα να ελέγχεται από το Υπουργείο, ενώ ταυτόχρονα, κατ’ απαίτηση των Τραπεζών, παρέκαμψε τις όποιες αντιρρήσεις και αντιδράσεις των κατά τόπους συμβολαιογράφων (και τις δικές σας), προβλέποντας ως δυνατή την επιλογή συμβολαιογράφου της πρωτεύουσας του Κράτους!

Δεν υπάρχει συνεπώς αμφιβολία σε κανέναν (ούτε και σε σας) ότι πρόκειται περί απόπειρα αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας ανθρώπων που, χωρίς να ευθύνονται, θα μείνουν σύντομα στο δρόμο. Η δε αρπαγή αυτή πρόκειται να γίνει με «εργαλεία» της Πολιτείας, δηλαδή εσάς τους Συμβολαιογράφους, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα μετατραπείτε σε «αποδιοπομπαίους τράγους» ενός κοινωνικού εγκλήματος που άλλοι διαπράττουν, οι «δακτυλοδεικτούμενοι» των τοπικών κοινωνιών και -για κάποιους- οι σύγχρονοι «κουκουλοφόροι» της σημερινής μνημονιακής κατοχής.

Με εξαίρεση κάποιων εκ των μελών σας, όπως (αλφαβητικά) η κα Ξανθίππη Λέντζαρη, ο κ. Σταύρος Παργανάς, η κα Ευφροσύνη Σούρλα, η κα Μυρτώ Σπύρου, η κα Σταματική Φράγκα-Ζαχαριά και η κα Παρασκευή Χαλιαμάνη, που επανειλημμένως έχουν διεξάγει ή έχουν επιχειρήσει να διεξάγουν πλειστηριασμούς τους τελευταίους μήνες, ο Σύλλογός σας (προς τιμήν του) τόσο δια των οργάνων του όσο και δια των μελών του έχει επιλέξει την αποχή από τους πλειστηριασμούς.

Σας καλούμε λοιπόν να συνεχίσετε την ίδια στάση και πέραν της 21/2, απέχοντας επ’ αόριστο από κάθε είδους πλειστηριασμό, καλώντας και τους υπολοίπους συναδέλφους σας να πράξουν το ίδιο, παραμένοντας έτσι κομμάτι της κοινωνίας μας, συμμετέχοντας στο δράμα της. Αφήστε τα «αρπακτικά» των Τραπεζών να συνεργαστούν με τα «κοράκια» των Αθηνών που τυχόν θα αποφασίσουν να ενεργήσουν ως νομιμοφανείς “δήμιοι” της περιουσίας των Ελλήνων και που, φυλακισμένοι και σιδερόφρακτοι στα σπίτια και στα γραφεία τους, θα αντιμετωπίσουν την οργή του λαού που σιγοβράζει από χρόνια, έτοιμη να ξεχυθεί επί δικαίους και αδίκους!

Σας καλούμε να μην νομιμοποιήσετε στην πράξη την παράνομη, αδιαφανή και όλως αντισυνταγματική διεξαγωγή των πλειστηριασμών, από 21/2 και μετά, δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταστείτε συμμέτοχοι και συνένοχοι στο έγκλημα που έχει δρομολογηθεί αλλά και προφανώς υπόλογοι έναντι της Δικαιοσύνης για ποινικά αδικήματα.

Σας καλούμε να μην υποκύψετε για λίγα ευρώ στον πειρασμό των πλειστηριασμών, υπενθυμίζοντας σας ότι επί δεκαετίες το επάγγελμά σας ήταν από τα καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα και ότι εσείς οι ίδιοι ήσασταν που είχατε αμειφθεί από τις πωλήσεις των ακινήτων συμπολιτών μας, τα οποία τώρα εκπλειστηριάζονται! Ήρθε η ώρα λοιπόν να στηρίξετε εσείς την κοινωνία, που τα προηγούμενα χρόνια σας στήριζε!

Σας καλούμε να διατηρήσετε την αξιοπρέπειά σας και την θέση σας στην κοινωνία, δίπλα της και όχι απέναντί της!

Παράκληση η παρούσα να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Συλλόγου Σας.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: