Παύουν τη συμμετοχή τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι της Πάτρας;

Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη του μετώπου κατά των πλειστηριασμών, των συλλογικοτήτων που το απαρτίζουν και γενικότερα για το αλληλέγγυο κίνημα που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης δυναμώνει, όσο μεγαλώνουν οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του λαού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι συμβολαιογράφοι της Πάτρας σκέφτονται σοβαρά από τον Σεπτέμβριο και μετά να σταματήσουν να συμμετέχουν σε σχετικές διαδικασίες ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, παύοντας κάθε σχέση μαζί τους, βλέποντας ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από τις αντιδράσεις των πολιτών και των αλληλέγγυων.

Ήδη, άλλωστε, πέρα από τα τρία συμβολαιογραφεία που υπάρχουν στην Βότση και στην Κανακάρη, τα οποία έχουν αποτελέσει αντικείμενο αναφοράς για τις συλλογικότητες, τις αντιεξουσιαστικές ομάδες και γενικότερα για τους πολίτες της Πάτρας, δεν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον από άλλα γραφεία για να πάρουν τις σχετικές πιστοποιήσεις που τους δίνουν την δυνατότητα να λαμβάνουν μέρος στις διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η είδηση όμως είναι ότι ακόμα και αυτά τα τρία συμβολαιογραφικά γραφεία σκέφτονται από τους επόμενες μήνες να μην συμμετέχουν ούτε και αυτά, βλέποντας ότι δεν υπάρχει λόγος και ούτε αξίζει τον κόπο να μπαίνουν στο στόχαστρο της πόλης, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Οι αντιδράσεις των πολιτών, της ΚΥΚΑ, αλλά και των αντιεξουσιαστικών ομάδων που τις τελευταίες ημέρες δεν σταματούν να κάνουν πορείες και συγκεντρώσεις μπροστά από τα τρία αυτά συμβολαιογραφικά γραφεία, έχουν κάνει τους συμβολαιογράφους να λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι είναι καλύτερο να μην μπλέξουν. Έστω και αν κατά μία έννοια το κράτος και το σύστημα τους αναγκάζει.

Με τη μη συμμετοχή των συμβολαιογράφων της Πάτρας στις διαδικασίες αυτές, δεν σημαίνει βέβαια ότι σταματούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και η αρπαγή περιουσιών με ένα “κλικ” αφού είναι έτσι το σύστημα που αυτοί μπορούν να γίνονται από άλλες πόλεις.

Όμως από μόνη της αυτή η κίνηση, σημαίνει πολλά πράγματα και για το ήθος των συμβολαιογραφών της Πάτρας, αλλά και για τους αγώνες που ξεκίνησαν και συνεχίζουν η ΚΥΚΑ, οι αντιεξουσιαστές της ομάδας «δυσήνιος ίππος» και φυσικά το ευρύτερο κίνημα των αλληλέγγυων πολιτών.

ΠΗΓΗ – patrasevents.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: