ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Του Νικήτα Αποστόλου

Η Κυβέρνηση και οι παπαγάλοι των ΜΜΕ με τις ξεπουλημένες συνειδήσεις, θέλουν να μας πουλήσουν το «παραμύθι» ότι, από το Φθινόπωρο η Ελλάδα, ή ακριβέστερα το «Ελληνικό Δημόσιο», αφού πέτυχε να εξαφανίσει το δίδυμο έλλειμμα (των τρεχουσών συναλλαγών και του δημοσιονομικό) θα βγεί στις αγορές για να αντλεί κεφάλαια, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί το Δημόσιο Χρέος.

Η αλήθεια όμως είναι άλλη και είναι δυστυχώς πικρή.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το 2017 εκτινάχθηκε στα 21,426 δις € από 18,723 δις € το 2016, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση ύψους 14,4%.!!
Το δεκαετές ομόλογο εδώ και ένα μηνά στην λεγόμενη δευτερογενή αγορά ομολόγων κινήθηκε με απόδοση από 4,45 έως 3,85%.

Όπως δέχονται όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι μια τέτοια απόδοση είναι απαγορευτική για έξοδο στις αγορές.

Μόνον εαν τα ελληνικά ομόλογα πλησιάσουν κοντά στο 2%, το ελληνικό χρέος θα μπορεί να ανατροφοδοτείται και να παραμείνει βιώσιμο εις το διηνεκές! Ειδάλλως με 4% εξυπηρέτηση χρέους ο προϋπολογισμός Θα χρειάζεται 12 δις ετήσιως για την εξυπηρετησή του.

Και απλοϊκά ας σκεφθούμε ως πολίτες, εάν φτάσαμε εκεί που φτάσαμε το οφείλουμε στον υπέρμετρο ανόητο δανεισμό μας και τι στιγμή που το δημόσιο χρέος μας από χρονιά σε χρονιά συνέχεια αυξάνεται, είναι λογικό να χρεωνόμαστε κάθε χρόνο με μερικά δις ευρώ.

Ήδη ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας το μετακυλίσαμε κατά 10 χρόνια, δηλαδή το βάρος αυτό το ρίχνουμε στις επόμενες γενεές των Ελλήνων.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;

Φανταστείτε 20 χρόνια μετά, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να μας κοιτάζουν με πικρία, επειδή αποτύχαμε να προστατέψουμε και να σώσουμε τη χώρα.

Και να μας ρωτούν:
«Τι σκεφτόσασταν;
Δεν ενδιαφερόσασταν για το μέλλον μας;
Ήσασταν τόσο απορροφημένοι από τους ίδιους σας τους εαυτούς που δεν μπορούσατε ή δεν θέλατε να εμποδίσετε την καταστροφή της χώρας;

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ;  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΩΤΑ.

Πρέπει να αγωνιστούμε, να πάψουν να προβάλλονται από τα ΜΜΕ, ως στόχοι της ζωής στην κοινωνία, το χρήμα, ο καταναλωτισμός και η καλοπέραση και να αγνοούνται οι αξίες, που πρέπει να έχει ως υποθήκη στη ζωή του ο σωστός πολίτης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί έτσι δομείται ένας κυρίαρχος λαός και δεν κατασκευάζεται ένας φίλαυτος λαπάς ανθρώπων.

Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε, για ένα νέο σύνταγμα από ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα κατοχυρώσει με θεσμούς αμεσοδημοκρατικούς μια τέτοια προοπτική, για ένα μέλλον, για το οποίο τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές θα μας ευγνωμονούν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: