Ντακαλέτσης: Να παρέμβει η ΠΕΔ για τις συνέπειες από τη λαθρεμπορία πετρελαίου στο Γηροκομείο της Μητρόπολης Ιωαννίνων

«Μείζονα ερωτήματα και σοβαροί προβληματισμοί…» για την σκοπιμότητα της ενέργειας τίθενται κατά τον δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, ο οποίος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννη Λώλο ζητά να συζητηθεί όλο το θέμα που δημιουργείται μετά την κατηγορία της λαθρεμπορίας καυσίμων που αποδίδεται ότι έκανε το γηροκομείο που εποπτεύει η Μητρόπολη Ιωαννίνων και το πρόστιμο του τελωνείου.

Ζητώντας ουσιαστικά το πρόστιμο για λαθρεμπόριο καυσίμων στο Γηροκομείο… “να είναι λίγο μαλακό”, ο κ. Ντακαλέτσης εκτιμά…

ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ, του κορυφαίου μας οργάνου, θα πρέπει να συζητήσει το θέμα και να λάβει σχετική απόφαση».

Παρακάμπτοντας στη δήλωσή του ο δήμαρχος Δωδώνης το γεγονός ότι εάν λόγω του προστίμου για λαθρεμπορία το γηροκομείο οδηγηθεί σε κλείσιμο, υπεύθυνοι θα είναι όσοι κριθεί πως παρανόμησαν και έκαναν λαθρεμπόριο πετρελαίου και όχι όσοι (οι τελωνειακοί κλπ) εφαρμόζοντας το νόμο επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, διακρίνει σκοπιμότητα και ζητά να υπάρξει συμπαράσταση στο ίδρυμα και τους εργαζόμενους σε αυτό, ζητώντας τη διαμεσολάβηση της ΠΕΔ.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης και στον κίνδυνο που υπάρχει να οδηγηθεί το ίδρυμα στο κλείσιμο εξ αιτίας του υπέρογκου προστίμου που έχει επιβληθεί επειδή φέρεται ότι διέπραξε τελωνειακή παράβαση, η οποία προβλέπεται από τις διατάξεις περί λαθρεμπορίας καυσίμων.

«Ύστερα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο μέσω της ανακοίνωσης των εργαζομένων του Γηροκομείου όσο και των δηλώσεων του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εμπλέκεται υπηρεσιακός παράγοντας που Γηροκομείου ο οποίος δεν μετέχει καν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος, προκύπτουν μείζονα ερωτήματα και σοβαροί προβληματισμοί για την σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής. Ενδεικτικό είναι ότι αποδίδεται στο ίδρυμα η κατηγορία της λαθρεμπορίας καυσίμων διότι το ζέσταμα του νερού, που χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι, γίνεται, όπως αναφέρει η έκθεση ελέγχου, με πετρέλαιο θέρμανσης κι όχι κίνησης. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι το σύνολο του πετρελαίου προέρχεται από δωρεές«, αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος.

Ο κ. Ντακαλέτσης υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη δομή καλύπτει ανάγκες ηλικιωμένων ατόμων από το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου παρέχοντας υπηρεσίες σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό και ευαίσθητο τομέα.

«Σήμερα στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, φιλοξενούνται ανήμποροι υπερήλικες και μοναχικά άτομα της τρίτης ηλικίας από το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου. Είναι από τις σημαντικότερες δομές της περιοχής που παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σε έναν τομέα μάλιστα όπου το κράτος έχει αφήσει τεράστιο κενό. Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι της δομής ώστε να το κρατήσουν όρθιο και να στηρίξουμε τον αγώνα της Μητρόπολης Ιωαννίνων να διαφυλάξει την λειτουργία του«, επισημαίνει.

Ο κ. Ντακαλέτσης επισημαίνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να ενώσει την φωνή της με όλους εκείνους που ζητούν την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου.

«Εκτιμώ ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ, του κορυφαίου μας οργάνου, θα πρέπει να συζητήσει το θέμα και να λάβει σχετική απόφαση, ενώνοντας τη φωνή του με την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων του Γηροκομείου και με τον αγώνα του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων«, καταλήγει ο Δήμαρχος.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: