Κτηματογράφηση σε όλο τον νομό από Οκτώβριο

 

Κτηματογράφηση σε όλο τον νομό από Οκτώβριο
Από τις 15 Οκτωβρίου 2018 έως τις 15 Ιανουαρίου 2019 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλους τους δήμους του νομού Ιωαννίνων να υποβάλλουν Δήλωση Ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο.

Η τέταρτη γενιά κτηματογράφησης αφορά την καταγραφή 16 εκατ. ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, που καλύπτουν το 65% της έκτασης της χώρας. Η κτηματογράφηση πρέπει να ολοκληρωθεί σε ελάχιστο χρόνο, καθώς το κτηματολόγιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020.

Ενόψει της ολοκλήρωσης του Εθνικού Κτηματολογίου, ο ανάδοχος της Μελέτης Κτηματογράφησης ζητά από τους ιδιοκτήτες, ιδιώτες αλλά και δήμους, σε Β. Τζουμέρκα, Δωδώνη, Ζαγόρι, Ζίτσα, Ιωάννινα, Κόνιτσα, Μέτσοβο και Πωγώνι να προετοιμαστούν και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μια χρονοβόρα διαδικασία.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά αφορούν τίτλους κτήσης (συμβολαιογραφικές πράξεις, δικαστικές αποφάσεις, πιστοποιητικά μεταγραφής, έγγραφα χρησικτησίας, πιστοποιητικά κληρονομιάς), αστυνομική ταυτότητα, έγγραφο αποδεικτικού ΑΦΜ.

Επίσης, θα πρέπει να γίνει εντοπισμός του ακινήτου (τοπογραφικό διάγραμμα ή δωρεάν υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών του Ν.Π.Δ.Δ.«Ελληνικό Κτηματολόγιο» ή gps χειρός ή υπόδειξη στο Γραφείο Κτηματογράφησης) και να υποβληθεί η δήλωση ιδιοκτησίας έγκαιρα στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας (7-5-2018) για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Π

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: