Όλη η Ελλάδα στο ‘’σφυρί’’

Όλη η Ελλάδα στο ‘’σφυρί’’

Στην υποτιθέμενη μεταμνημονιακή εποχή, η θηλειά του χρέους των Δανειακών Συμβάσεων, οι μνημονιακές δεσμεύσεις και η σκληρή Εποπτεία, παραμένουν παρ όλες τις φιέστες των κυβερνητικών για την έξοδο της  χώρας από τα μνημόνια.

Η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση μεγάλης μερίδας του λαού μας είναι ακόμα εδώ! Καθημερινά αυξάνεται μαζί με το φόβο της απώλειας στέγης, οπότε  θα έχουμε αύξηση των αστέγων .

Το εθελόδουλο  πολιτικό σύστημα, αφού κατέλυσε το πολίτευμα καταπατώντας συστηματικά το Σύνταγμα, παραχώρησε ακόμα και το δικαίωμα των αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκές τράπεζες, ΔΝΤ (ν.4336/4/8/2015), με αποτέλεσμα η χώρα να περιέλθει πλήρως σε ξένα χέρια και στη κατοχή τρίτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για να φτάσουμε στην Κατοχή που βιώνουμε σήμερα, από παλιά το είχαν οργανώσει ανταλλάσοντας το βασικό εργαλείο της χώρας -το εθνικό  νόμισμα- με το ευρώ. Ένα «νόμισμα» χωρίς αντίκρισμα, χρεωστικό, που δημιουργήθηκε για να υποτάξει λαούς με το χρέος. Σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε τη συνταγή της καταστροφής.

Τα τελευταία κόλπα τραπεζών και funds, πάντα με τις «ευλογίες» (ασυλία) για την Τράπεζα της Ελλάδος (μόνο κατ’ όνομα) και τους Ευρωπαίους δανειστές   που στόχο έχουν την κερδοσκοπία με την αγορά των κόκκινων αλλά και εξυπηρετούμενων δανείων σε χαμηλή τιμή, θα φέρει μεγάλα κέρδη στα funds. Τόσο από το ποσό που μπορούν να πάρουν από τον δανειολήπτη που αγοράστηκε το δάνειο  του στο 5% της αξίας του και θα του πουληθεί τουλάχιστον στο 20 έως 25%, όσο και από τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Η κερδοσκοπία επιδεινώνει την κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζών η οποία δεν μπορεί να επεκταθεί πιστωτικά, κι έτσι είμαστε πολύ κοντά σε μια νέα ανακεφαλαιοποίηση που πάλι θα φορτωθεί ο λαός.

Στόχος τους το ξεπούλημα της δημόσιας και η κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας, καθώς και η εκμετάλλευση του πλούτου που υπάρχει στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση των ελληνόφωνων πολιτικών μας, διαβεβαιώνει πως όλα γίνονται για το καλό μας και ότι πάμε και καλά.  Διαβάζουμε όμως λίστες με περίπου 10.000 δημόσια ακίνητα, οικόπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, στρατιωτικές εγκαταστάσεις κ.α., να έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο και ανά πάσα στιγμή να περάσουν σε ιδιώτες χωρίς να υπολογίσουμε τα λιμάνια, αεροδρόμια κτλ.

Για όσα αρχαιολογικά μνημεία, αιγιαλοί, παραλίες, περιοχές Natura, εξαιρούνται λέει και δεν μπορούν να μπουν στο Υπερταμείο (ν.4389/2016), μην ανησυχείτε γιατί το έχουν  προβλέψει. Με το νόμο196 αρθ.5 περνάνε στην ΕΤΑΔ (θυγατρική του Υπερταμείου) η οποία και τα διαχειρίζεται (ενοικίαση – πώληση  με το νόμο του δικαιώματος επιφανείας, διατηρώντας την κυριότητα χωρίς να τους ανήκει, αρθρ.18 του ν. 3986 /2011).

Από την άλλη, για να βάλλουν στο χέρι  την ιδιωτική περιουσία, φόρτωσαν χρέη (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, μίζες, εξοπλιστικά κτλ ) και  υπερφορολόγησαν το λαό, μείωσαν μισθούς και συντάξεις, αύξησαν το κόστος ζωής που σε συνδυασμό με τη μεγάλη ανεργία όχι μόνο δεν μπορούσαν οι  πολίτες να εξυπηρετήσουν (τράπεζες/δάνεια ή την ΑΑΔΕ), αλλά δεν τους μένανε ούτε τα αναγκαία για να την επιβίωση τους. Έτσι άρχισαν οι κατασχέσεις της περιουσίας του λαού κατηγορώντας τον σε μεγάλο ποσοστό  για «στρατηγικό κακοπληρωτή». Ακολούθησαν οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία και μετά από τις αντιδράσεις των πολιτών, βρήκαν καινούργιο τρόπο πλειστηριασμών προχωρώντας με μια μερίδα συμβολαιογράφων σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, παρόλο που γνωρίζουν πως δεν υπάρχει διαφάνεια, είναι αντισυνταγματικές οι ενέργειές τους κ.α. Σαν αλλοτινοί μαυραγορίτες, κάθε βδομάδα για τρεις μέρες όλη η Ελλάδα βγαίνει στο σφυρί!

Παράλληλα με την αρπαγή των πάντων από τη χώρα, ασκούν και γενοκτονία στο λαό. Ο δείκτης  γεννήσεων έχει καταρρεύσει, η θνησιμότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά λόγο κακής ποιότητας  δημόσιας υγείας, ελλιπούς φαρμακευτικής αγωγής, κακής διατροφής, λόγω επίσης αυτοχειριών κ.ά.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο θα  είμαστε ξένοι μέσα στην ίδια την πατρίδα μας χωρίς κανένα δικαίωμα ή προοπτική. Κανένας μας δε θα γλιτώσει, όποια κι αν είναι η ιδεολογία του ή τα πιστεύω του. Για να μπορέσουμε να πάρουμε το ‘’σπίτι μας’’ πίσω, και εννοώ τη χώρα μας, πρέπει να κινηθούμε προς μία κατεύθυνση με κοινές επιδιώξεις απομακρύνοντας αυτά που μας βλάπτουν: Διαγραφή χρέους που δημιουργήθηκε παράνομα και με δόλο, έξοδος από Ε.Ε- ευρωζώνη, τιμωρία του υπάρχοντος πολιτικού  συστήματος, νέο Σύνταγμα που να είναι έτσι διαμορφωμένο που να προφυλάσσει τη χώρα και το λαό. Αυτό θα το κάνουμε ενωμένοι αγνοώντας τις σειρήνες που προσπαθούν να κρατάνε κατακερματισμένο ή να διδάσκουν την αδιαφορία στο λαό, για το κοινό καλό .

Άλλωστε αυτά που ενώνουν το λαό είναι περισσότερα από αυτά που τον χωρίζουν

Μην τους αφήνετε να ποντάρουν στο φόβο μας!!

Γιάννα  Σιόβα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: