Απάντηση του ΕΠΑΜ Βορείου Αιγαίου στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
του ΕΠΑΜ Βορείου Αιγαίου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βορείου Αιγαίου επιλέγει ως προεκλογική τακτική  να αναλώνεται στη λασπολογία και σε  ρετσέτες σπιλώνοντας όποιον σκέφτεται διαφορετικά.

Ρετσέτες και χαρακτηρισμούς -ετικέτες, χρησιμοποιεί  κάποιος ελλείψει επιχειρημάτων ή λόγω θολών και ασαφών θέσεων. Σε ανακοίνωσή της στις 21/5/2019, η μόνη κατηγορία που προσάπτει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η προδοσία του αντιφασιστικού αγώνα, αλλά κανένα σχόλιο για τις πολιτικές που εφαρμόζει υπέρ των δανειστών και εναντίον του λαού ξεπουλώντας δημόσια περιουσία. Στην ίδια ανακοίνωση, οι άλλοι αντίπαλοί της φαίνεται ότι περιορίζονται  στο χώρο της Αριστεράς: στο ΚΚΕ, στη ΛΑΕ και στην κίνηση «Ο Άλλος Δρόμος» του Στ. Γεωργούλα, κατακρίνοντας τους δύο τελευταίους για τη συνεργασία με το «εθνικιστικό ΕΠΑΜ».

Η άποψη αυτή για το ΕΠΑΜ, αποτελεί μάλλον παγιωμένη γενικότερη θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πανελλαδικά. Προφανώς επιλέγει τη ρετσέτα αυτή, συγχέοντας σκόπιμα το «εθνικιστικό» με το πατριωτικό, επιχειρώντας να προβάλλει ένα «διεθνιστικό» και «αντιφασιστικό» προφίλ μιας ασαφούς και «αμόλυντης» Αριστεράς, χωρίς να κάνει κουβέντα για το ουσιαστικό διακύβευμα.

Η εν λόγω ανακοίνωση στη συγκεκριμένη φάση του προεκλογικού αγώνα, αποδεικνύει όχι μόνο τον σκοτεινό, αλλά και το διχαστικό ρόλο του εν λόγω κόμματος. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φαίνεται πως σκόπιμα παραβλέπει ότι την εποχή ιδίως της παγκοσμιοποίησης και του ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού, ο διεθνισμός οφείλει επιτέλους να ανταποκρίνεται στο πραγματικό περιεχόμενο του όρου, να περνάει δηλ. μέσα από το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών. Ή, για να το θέσουμε αλλιώς, από το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει ο ίδιος για τις τύχες του κι όχι αυτές να καθορίζονται από υπερεθνικούς σχηματισμούς. Από το δικαίωμα κάθε λαού να αγωνίζεται για την απελευθέρωση της πατρίδας του!  Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  αυτό εκφράζεται με την άρνηση του λαού να παραδώσει τα χρηματικά διαθέσιμά του στην εγκληματική οργάνωση που αυτοαποκαλείται ΑΑΔΕ και να προασπίσει την δημόσια περιουσία του από την εκχώρησή της στο Υπερταμείο, δηλαδή στους δανειστές.

Αυτά αποτελούν βασικές αρχές για το ΕΠΑΜ, πάνω στις οποίες στηρίχτηκε κάθε μορφής πολιτική συνεργασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις ίδιες πολιτικές αρχές στηρίχτηκε και η συνεργασία με την κίνηση για την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου «Ο Άλλος Δρόμος» με επικεφαλής τον κ. Στ. Γεωργούλα. Και οι αρχές αυτές ορίζουν ένα σαφές  και συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, σε αντίθεση με τις ασάφειες και αοριστίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μόνο ένας λαός που προασπίζεται τα δικαιώματά του, μπορεί να σεβαστεί τα δικαιώματα και των άλλων λαών. Όταν δεν εκφράζεις έμπρακτα την αλληλεγγύη σου στον συμπολίτη σου, στον συμπατριώτη σου που δυναστεύεται από τον ίδιο τύραννο με σένα,  είναι υποκριτική η αλληλεγγύη που προφασίζεσαι για άλλους λαούς.  Στις εποχές που ζούμε, προέχει η ενότητα του λαού ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις που τον δυναστεύουν. Όποια εκ των άνω «λαϊκή» κίνηση επιχειρεί να διαρρήξει την ενότητα αυτή, εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα!

Σάμος, 22/5/2019
ΕΠΑΜ Βορείου Αιγαίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: