[VIDEO] Μας Κυβερνάει το Οργανωμένο Έγκλημα – 9 Ιαν 2020 – Δ. Καζάκης στον Γ. Τράγκα

Δ. Καζάκης στον Γ. Τράγκα: Μας Κυβερνάει το Οργανωμένο Έγκλημα – 9 Ιαν 2020

Ο Γιώργος Τράγκας φιλοξενεί τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη, ο οποίος σχολιάζει την κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας και τη νέα Κυβέρνηση, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας ο Δ. Καζάκης πρόεδρος του ΕΠΑΜ στο Γ. Τράγκα. Αρχικά μίλησε για το ξεπούλημα που συνεχίζει να γίνεται στη χώρα καθώς όπως είπε σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αποκρατικοποιήσεις ή ιδιωτικοποιήσεις αλλά εκποιήσεις.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εταιρία που πήρε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ξεκίνησε με μια εταιρία ειδικού σκοπού με μετοχικό κεφάλαιο 28.000€ και στη συνέχεια με δάνεια άνω του ενός δισ. από της ελληνικές τράπεζες εξαγόρασε τα αεροδρόμια.

Αντίθετα οι Έλληνες πολίτες δανείζονται για να ζήσουν από τον εαυτό τους πουλώντας την περιουσία τους. Αναφορικά με την επικαλούμενη από την κυβέρνηση ανάπτυξη που έρχεται ο κ. Καζάκης επισήμανε ότι η ανάπτυξη φαίνεται όταν υπάρχει αύξηση της απασχόλησης. Σήμερα οι επενδύσεις στη χώρα είναι σε χαμηλότερο σημείο από αυτό της Υεμένης. Και αυτό γιατί, όπως είπε, κυβερνάει το οργανωμένο έγκλημα του «λευκού κολάρου». Ανέφερε χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις των τραπεζών που μέσω εταιριών που μεταβιβάζουν πακέτα δανείων ακόμη και κάποιων που έχουν εξοφληθεί σε εταιρίες ειδικού σκοπού οι οποίες είναι θυγατρικές των τραπεζών, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να ελέγξει και ο πολίτης δεν μπορεί να αμυνθεί στις απατήσεις τους.

Σχετικά με το χρέος ο κος. Καζάκης είπε ότι το 2010 το δημόσιο χρέος ανερχόταν 310 δισ. ευρώ που σημαίνει στο 130% του ΑΕΠ και σήμερα είναι στα 352 δισ. ευρώ που σημαίνει κοντά στο 200% του ΑΕΠ. Επισήμανε , όμως, ότι σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα για τους δανειστές αφού έχουμε δώσει τα κλειδιά της χώρας σ’ αυτούς. Το υπερταμείο έχει δικαιοδοσία πάνω σε όλα τα υλικά και άυλα της χώρας και δεν ελέγχεται από το ελληνικό κράτος ακόμη και στα χωρικά ύδατα .

Παράλληλα ανέφερε ότι και η ΑΔΑΕ έχει ανεξέλεγκτες εξουσίες αφού μπορεί να βάλει οποιοδήποτε πρόστιμο σε κάποιον που αν θέλει να το αμφισβητήσει πρέπει πρώτα να πληρώσει το 50% και μετά να απευθυνθεί στα δικαστήρια. Όσο για τις επικαλούμενες φορολογικές μειώσεις από την κυβέρνηση ο κος Καζάκης είπε ότι δεν μπορεί να μιλάμε για μείωση φορολογίας όταν ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει 4 δισ. ευρώ νέα έσοδα. Ακόμα ο κος. Καζάκης επισήμανε τις τρομακτικές ποινικές ευθύνες που έχουν όλοι οι πολιτικοί και έκανε λόγο για ένα ευρύτερο σχέδιο που θέλει να γκριζαρίστουν ορισμένες ζώνες της Ελλάδος όπως ακριβώς έγινε με τα Σκόπια και τη Μακεδονία μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: